Reklama

Testy na Phillip Islandu provázejí i letos nebezpečné pády

Je to bohužel nepsaným pravidlem, že dvoudenní testy těsně před zahájením sezóny MS-Superbike provázejí každoročně nebezpečné pády, které jsou doprovázeny zraněními a z toho vyplývající eventuální absencí při sezonní závodní premiéře.

A hned první den bylo těch pádů opravdu «neúrekom»:

V kubatuře WorldSSP havarovali Brit Andrew Irwin (v zatáčce T2) a Ital Raffaelle De Rosa (T10). Zatímco Ital «pouze» poškodil motocykl MV Agusta tak, že už nemohl dále v tréninku pokračovat ani v jeho 2. části, tak mladý Brit si zlomil levou ruku a je vyřazen na celý australský závodní víkend. V týmu CIA Landlord Insurance Honda ho tak na motocyklu Honda CBR600RR nahradí lokalmatador Aiden Wagner.

Kromě už těchto dvou jmenovaných spadli také Randy Krummenacher (ten během odpoledne dokonce 2x, a vždy v T4), Rookie tohoto šampionátu Sandro Cortese (T4) a zkušený Ayrton Badovini (T8).

V kubatuře WorldSBK se potom na australském asfaltu ocitlo během prvního dne testování hned několik pilotů: V dopoledním tréninku to postupně byli Michael vd Mark v zatáčce T10, lokalmatador Daniel Falzon v T2, havaroval rovněž náš Ondřej Ježek (T10) a také Jordi Torres (T2).

Odpoledne pak měl opět crash pilot s wild card Daniel Falzon (T10), ovšem nejhůře dopadl Tom Sykes, po jehož pádu v T11 byla vyvěšena «Red Flag» a britský ex-mistr světa musel být transportován do Medical Centre. Naštěstí tovární pilot Kawasaki vyvázl pouze s zhmožděninami levé nohy.

Ovšem jak mistr světa Jonathan Rea, tak Jordi Torres se odpoledne na trati už neobjevili, jejich stroje totiž byly hodně poškozeny a neschopny další jízdy.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama