Reklama

Rookie Zurutuza kolegou Ruedy

Deniz Öncü bude v příští sezóně sice závodit za tým Red Bull KTM Ajo, ale v kubatuře Moto2, jeho místo převezme Xabi Zurutuza, tedy nováček MS-Moto3. José Rueda byl dle očekávání potvrzen i na příští sezónu.

V úterý potvrdil Red Bull KTM Ajo Team postup Denize Öncüa do Moto2 (vedle nově příchozího Celestina Viettiho), ve středu byl potvrzen nástupce tureckého jezdce v kubatuře «lightweight». Bude jím 17-letý Španěl Xabi Zurutuza, který v této sezóně už vyhrál dva závody JuniorGP a v tabulce šampionátu MSJ mu aktuálně patří šesté místo.

Jeho týmovým kolegou byl potvrzen José Rueda, v loňském roce šampion JuniorGP a také vítěz Red Bull MotoGP Rookies Cupu. 17-letý rodák ze Sevilly získal ve své první sezóně MS-Moto3 ve 12 závodech Grand Prix deset umístění v Top-10, včetně jednoho pódia.

Zurutuza dosáhne teprve 4. dubna 2024 18 let, takže začátek sezóny se zřejmě pojede bez něho, pokud nedostane nějakou výjimku.

A z dalších novinek této kubatury pro příští sezónu:

David Muñoz bude 2024 absolvovat za Team BOE Motorsports už svou třetí sezónu.

Team Angeluss MTA se bude muset v příštím roce bez Ivana Ortoly, ten odchází do týmu MT Helmets-MSi. Ovšem týmový šéf Alessandro Tonucci našel velmi rychle náhradu: Bude to Nicola Carraro; zároveň bylo potvrzeno další závodění Stefana Nepy v tomto italském týmu.

Aktuálně sedmý Diogo Moreira, dosud závodící za MT Helmets-MSi, opustí kubaturu Moto3 směrem do Moto2: 19-letý Brazilec vytvoří dvojici týmu Italtrans Racing, jeho týmovým kolegou bude Dennis Foggia a Diogo Moreira podepsal dvouletou smlouvu. Jen připomínám, že 2020 se v této stáji stal Enea Bastianini 2020 mistrem světa.

SIC58 Squadra Corse od Paola Simoncelliho představil prvního svého jezdce na další dva roky, bude jím Luca Lunetta, aktuálně v závodní sérii JuniorGP na pátém místě.

Team Snipers pojede 2024 v sestavě: Rookie David Almansa a 19-letý Ital Matteo Bertelle, který tak prodloužil smlouvu s tímto týmem i na další sezónu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama