Reklama

Proč chyběl v Assenu Domi Schmitter s wild card?

Původně měl při závodě v Assenu startovat Švýcar Dominic Schmitter s wild card v závodě WorldSBK, ale tento Švýcar se v nizozemském paddocku vůbec neobjevil. Proč?

MS-Superbike v Assenu se konalo bez jezdce s wild card, kterým měl být 24-letý Švýcar Dominic Schmitter. Ten by nebyl v tomto šampionátu žádným nováčkem, 2016 objel třeba celou sezónu WorldSBK za italský tým Grillini Kawasaki s nejlepším výsledkem 13. místo v Laguna Sece.

Pro letošní sezónu měl startovat s wild card v Assenu a v Misanu, vždy s motocyklem Yamaha R1 za tým YART (Yamaha Austria Racing Team). A před tím měl absolvovat ještě 8 testovacích dnů s motocyklem R1.

Ale při testech ve španělské Cartageně si 19. března bohužel přivodil zlomeninu zápěstí pravé ruky, a také si natrhl šlachy. Jeho pravá horní končetina byla přišroubovaná 18 šrouby a dvěma titanovými deskami.

O nějakém ježdění na motorce tak nemohla být ani řeč, ruka okamžitě otékala.

schmitter zraneni

Domi Schmitter tak nestihne ani první závody švýcarského šampionátu ve Valencii. Plánovaný start s wild card v Misanu by neměl být problémem, Schmitter se nyní pokouší získat ještě jednu - náhradní - wild card místo Assenu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama