Reklama

Příprava BMW na sezónu 2019 probíhá za zavřenými dveřmi

Zatímco Kawasaki, Ducati a Yamaha testovaly v Jerezu, tak testovací tým BMW s jezdci Markusem Reiterbergerem a Tomem Sykesem testoval v Miramasu/jižní Francie. S přímou konkurencí se střetnou teprve koncem ledna.

Začátkem listopadu prezentovala továrna BMW na motocyklovém veletrhu v Miláně svůj nový tovární tým pro MS-Superbike s novým motocyklem S1000RR, Shaun Muir Racing (SMR) byl představen jako nový partner a ex-mistr světa Tom Sykes a mistr Evropy Superstock Markus Reiterberger jako jezdci.

Minulý týden jezdili každý den na testovacím okruhu BMW v Miramasu - nedaleko pobřeží Středozemního moře - a hlavním úkolem bylo základní nastavení elektroniky.

Současný nový motocykl S1000RR je hybridem vzniklým z motocyklu Superstock a budoucím Superbike. Definitivní motocykl Superbike by se v šampionátu WorldSBK měl objevit až při třetím závodě MS-Superbike 018, tedy při evropské premiéře v Aragónu začátkem dubna.

V 51. týdnu letošního roku bude Roll-out s novým motocyklem. A s ostatními soupeři z WorldSBK se Sykes a Reiterberger střetnou poprvé koncem ledna v Jerezu.

Vývoj továrního motocyklu probíhá v BMW společně s mechaniky závodního oddělení německé továrny. Dosud se kousek po kousku pracovalo na jednom hybridu, pro každý test budou vždy nové a nové díly. Pak bude vše z nejlepších dílů smontováno dohromady a začnou se stavět tovární motocykly pro MS-Superbike. Ostatní stroje budou použity jako testovací motocykly. Dnes pracuje na celém projektu 15 techniků z týmu Shauna Muira, dalších 8 dala k dispozici BMW.

To co prezentoval Dr. Schramm na veletrhu EICMA v Miláně, bude také dodrženo. První rok se pojede v barvách M-Sport, oficiální název týmu je BMW Motorrad WorldSBK Team.

Pro BSB, Isle of Man TT, IRRC, EWC a další závodní aktivity bude i nadále fungovat vše jako zákaznický program.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama