Reklama

Přestupová senzace: Zarco místo Pedrosy?

Honda připravuje senzační přestup. Dani Pedrosa (32) by měl po 13 letech opustit tuto továrnu a jeho náhradník by se měl jmenovat Johann Zarco (27).

Každý kdo se trochu zajímá o motocyklové závodění a vyzná se aspoň trochu v paddocku MotoGP, musí mít jasno v jedné věci: Nejvíce ceněnou akcií na přestupovém trhu MotoGP je Johann Zarco: Druhý nejrychlejší jezdec na testech v Buriramu, nejrychlejší pilot při testech v Losailu, vítěz Qualifying 2 a majitel Pole Position při otvíracím závodě sezóny v Kataru při sezónní premiéře a hlavně vedoucí jezdec závodu královské kubatury po dlouhých 16 kol.

Yamaha ovšem nemá v továrním týmu pro tohoto Francouze volné místo, a tak se musí dvojnásobný mistr světa z let 2015 a 2016 v kubatuře a vítěz 15 závodů MS během těchto závodů spokojit letos se závoděním v satelitním týmu Tech3 Yamaha.

Zarco byl sice vážným kandidátem na místo v továrním týmu Red Bull KTM, ale závodit za tovární tým Repsol-Honda je snem každého pilota v MotoGP.

Jelikož Marc Marquez už totiž podepsal s HRC smlouvu na sezóny 2019 a 2020, tak bude Dani Pedrosa po 13 letech zřejmě nucen opustit tým Repsol Honda.

To by byl pro nového týmového principála Alberta Puige a pro nové vedení HRC na čele Takeo Yokoyamou skvělý začátek nové etapy týmu Repsol-Honda.

Jelikož Marc Márquez, Valentino Rossi a Maverick Vinales už své smlouvy prodloužili a všichni zůstanou ve svých stávajících týmech, tak na Zarca zbývá šance buď u Hondy, nebo u Suzuki či u KTM.

Dle všech dostupných informací z paddocku MotoGP v katarském Losailu bude ale Zarco příští dvě sezóny příští dva roky v týmu Repsol-Honda týmovým kolegou Marca Márqueze, který v posledních pěti letech získal čtyři mistrovské tituly v kubatuře MotoGP.

Repsol-Honda byl vždy týmem snů pro každého pilota. Začal to svými tituly Mick Doohan (1994 - 1998), potom byl na řadě Alex Criville (1999), následoval Valentino Rossi (2001 a 2002) a Casey Stoner (2011). Nyní je tato závodní stáj spojována především se jménem Marca Marqueze (2013, 2014, 2016 a 2017).

Za Francouzem Zarcem stojí v pozadí Laurent Fellon, a to od doby jeho vítězství v Red Bull Rookies-Cupu 2007. Ten v losailském paddocku na přímou otázku jen pokrčil rameny a na své rty si výmluvně položil pravý ukazováček.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama