Reklama

Premiéra se konala na okruhu Road America

MotoAmerica se jako první závodní seriál po coronové pandemii vrátil na trať před prázdnými tribunami. Bez diváků kraloval suverénně loňský šampion Cameron Beaubier (Yamaha).

Na okruhu «RoadAmerica» ve státě Wisconsin vyhrál Cameron Beaubier jak superpole, tak obě jízdy a to hodně suverénním způsobem. Na startu bylo celkem 20 jezdců, některé z nich jsme znali ze šampionátu mistrovství světa.

Mimochodem: Továrna Honda se letošního šampionátu oficiálně nezúčastní...

Týmovým kolegou Camerona Beaubiera u Yamahy je letos Jake Gagne, který ještě 2018 absolvoval celou sezónu za Red Bull Honda. Zde na «RoadAmerica» skončil druhý a třetí a v celkovém pořadí je nejbližším soupeřem Camerona Beaubiera.

Za Yamahu s motocyklem R1 jezdí i Mathew Scholtz, který zkoušel své štěstí v letech 2012 až 2015 v šampionátu WorldSSP a ME-Superstock 1000. Jihoafričan byl jednou odmávnut na druhém místě a jednou havaroval.

Z MS-Moto2 známe i Joshe Herrina. Ten závodil za AirAsia Caterham v sezóně 2014.

Nejznámějším je samozřejmě bývalý pilot MotoGP a WorldSBK Toni Elias, který od sezóny 2016 závodí v USA za tovární tým Suzuki, na okruhu «RoadAmerica» ale zůstal bez bodů: V 1. jízdě vzdal pro technický problém, ve druhé havaroval.

A konečně bývalý pilot z MS-Superbike a MS-Supersport PJ Jacobsen pilotoval v kubatuře vytuněných superbikových motocyklů stockovou Ducati Panigale V4R a byl odmávnut na P7 a P5, v klasifikaci stocků je pochopitelně na čele.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama