Reklama

Popov v Assenu nejede

Ve startovní listině STK FIM Cupu 1000 je sice uvedeno #95, tedy český jezdec Míra Popov za tým DRT Racing s motocyklem Yamaha, ale ten v Assenu není...! Proč? Pokusíme se vám na tuto otázku během dnešního dne odpovědět!

V Aragónu absolvoval jezdec z Podkrkonoší svou stockovou premiéru a skončil v ní na P23, což jako Rookie si nevedl zas tak špatně! Přesto týmový šéf DRT Racing Viktor Dušek spokojený nebyl a prohlásil: „Co se výsledku týče, opravdu nejsem spokojený. Vůbec jsem nečekal, že po prvním závodě pojedeme v elitní desítce, ale ztráta, kterou jsme měli celý víkend na první jezdce, byla opravdu velká.“

My jsme na našem webu toto Duškovo prohlášení okomentovali následovně. Míra Popov měl možnost s motocyklem Yamaha YZF R1 testovat pouhé 2 dny v Misanu, což je pochopitelně hodně zásadní věc a dokonce to bylo zároveň také první Popovovo svezení s „litrovým motocyklem“.

Český jezdec má sice k dispozici v týmu DRT opravdu skvělé 3 techniky, o jejichž profesionalitě a umu není vůbec důvodu pochybovat, ale vše ostatní v týmu trochu pokulhává, přece jen je hodně velký rozdíl mezi šampionátem Alpe Adria a světovým pohárem pod názvem STK 1000 FIM Cup. Dle mého názoru tedy není kritika jezdce Popova od Viktora Duška vůbec relevantní, spíše by měl boss týmu DRT Racing hledat chyby ve vlastních řadách!

O 10 dní později ovšem už Míra Popov „nominován“ do Assenu týmem DRT Racing nebyl, v týmu DRT Racing už také nepůsobí manažér Josef Kubíček, dle hlášení „Radia Paddock“, měl místo Popova závodit v „katedrále motocyklového sportu“ blíže nejmenovaný Ital - zřejmě s více penězi, než má k dispozici Čech Popov - toho ale DWO (Dorna WorldSBK Organisation) neschválila...!

Samozřejmě, že se tomuto podivnému případu budeme i nadále věnovat, česká motocyklová silnice zas nemá tolik talentů, jakým je třeba Míra Popov.

„Já doufám, že spoluprace s DRT bude pokračovat, ale nyní krátce před odjezdem do Assenu nastala komplikovaná situace pro obě strany, a to, že manažer týmu DRT nezajistil potřebný finanční obnos na závod a z toho důvodu se nemohlo odjet. Věříme, že se situace do následujícího závodu v Imole vyřeší.“, řekl našemu webu Miroslav Popov sr.

A na Facebooku se k celé záležitosti vyjádřil také samotný pilot Míra Popov: „Jak jste si asi už všimli, tak chybím v Assenu ve výsledkách. Nejsem ani zlámanej, ani nemocnej .. jen se bohužel krátce před odjezdem na závody zkomplikovala situace tím, že manažer týmu DRT nezajistil potřebný budget. Věřím, že se situace do příštího závodu vyřeší, protože se mi s mechaniky (Inžou a “Zedralem„) spolupracuje dobře“.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama