Reklama

Pojede Karel Hanika na Sachsenringu?

Velká spokojenost vládla v týmu Freudenberg Racing a u českého jezdce Karla Haniky po závodě FIM CEV Moto3 Junior World Championship 2016 na okruhu Circuito de Albacete, kde dojel ex-pilot Grand Prix v Top-5.

Mladý český jezdec našel v týmu Freudenberg Racing opět radost z jízdy na závodním motocyklu, což bylo vidět hned na první pohled.

„U Karla bylo vidět, kolik radosti mu přináší jízda na motocyklu. Pro nás bylo důležité, že opět našel náruživost k závodění„, zhodnotil Hanikovo vystoupení majitel týmu Carsten Freudenberg.

“Možná pojedu v rámci Grand Prix na Sachsenringu také závod seriálu NEC Moto3 (Northern Europe Cup), to by byla dobrá příprava a zároveň test pro další závody ve Španělsku„, prozradil úplné news na týmových stránkách ex-pilot GP Karel Hanika.

Jeho 16letý týmový kolega Tim Georgi z Berlína je v tomto seriálu na P2 za Nizozemcem Ernstem Dubbinkem o pouhé 2 body a jelikož Tim dostal na závod GP Německa wild card do hlavního závodu v kubatuře Moto3, tak německý tým by se na domácí trati - pochází ze Saska z Bischofswerdy - rozhodně chtěl prezentovat i v tomto seriálu.

Mimochodem: Ve stejném závodním seriálu Northern Europe Cup závodí i další český teenager Oliver König, ten ale jezdí v “podkubatuře„ Moto3 Standard, zatímco Hanika pojede v “podkubatuře" Moto3 GP.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama