Reklama

Piloti WorldSBK 2020 aktuálně

Ačkoliv FIM a DWO stále ještě oficiálně neuveřejnily startovní listinu MS-Superbike na rok 2020, tak jména (až na jednoho jezdce) už jsou oficiálně známá a startovní rošt královské kubatury motocyklů co nejvíce podobných těm sériovým bude obsahovat celkem 23 jezdců.

To znamená, že uvidíme o 4 jezdce více než v sezóně uplynulé. Po 7 letech se do tohoto šampionátu vrací český tým (tehdy 2012 to byla italsko-česká stáje Effenbert Liberty. Nyní tedy tým MIE Racing Miloše Čiháka. Více o týmu zde. Ten právě jako jediný zatím jediný neoznámil svého druhého pilota, kterým by měl být japonský pilot Yuki Takahashi.

Jedno je jisté, kromě Markuse Reiterbergera nenašel své místo na startovním roštu MS-Superbike 2020 ani další Němec Sandro Cortese a to i přesto, že se do seriálu tohoto šampionátu vrátil závodní víkend na okruhu Oschersleben. Naopak Brno bude opět chybět, stejně jako ve všech minulých letech od sezóny 2012 počínaje (jedinou výjimkou byl rok 2018).

Co se týká největších přestupových novinek, tak jich bylo hned několik: Alvaro Bautista odešel od Ducati do týmu HRC Honda, kde bude jeho týmovým kolegou Leon Haslam. Ten naopak opustil KRT Kawasaki, kde ho nahradí Alex Lowes. Ten byl naopak - přes některé skvělé výsledky - vyřazen z továrního týmu PATA Yamaha a jeho místo zaujme zřejmě největší talent současných superbiků Toprak Razgatlioglu.

Mimochodem: Dle zpráv některých médií - nepotvrzeno - zajel při privátních testech v Portimao (předtím se testovalo za zavřenými dveřmi ještě v Aragónu a v Jerezu) dle vyjádření ředitele závodního oddělení Pirelli Giorgio Barbiera španělský pilot Alvaro Bautista (2019 - 16 vítězných závodů na Ducati) s továrním motocyklem Honda nový traťový rekord.

A ze závodních tratí definitivně zmizí italská ikona Marco Melandri (37).

Ale musíme se zmínit i o problémech rodinného týmu Pedercini Kawasaki, kde mají závodit Jordi Torres a navrátilec Lorenzo Savadori. Nový sponzor Global Solution - tedy CEO této firmy - má velké daňové problémy z roku 2016 a vyšetřuje ho italská justice, což v praxi znamená, že nesmí podnikat.

Piloti MS-Superbike 2020:

Kawasaki: Jonathan Rea (GB), Alex Lowes (GB)

Puccetti Kawasaki: Javier Fores (E)

Pedercini Kawasaki: Jordi Torres (E), Lorenzo Savadori (I)

Orelac Kawasaki: Maximilian Scheib (CHI)

Aruba Ducati: Chaz Davies (GB), Scott Redding (GB)

Barni Ducati: Leon Camier (GB)

Go Eleven Ducati: Michael Ruben Rinaldi (I)

Brixx Ducati: Sylvain Barrier (F) - pouze evropské závody

Pata Yamaha: Michael vd Mark (NL), Toprak Razgatlioglu (TR)

Ten Kate Yamaha: Loris Baz (F)

GRT Yamaha: Federico Caricasulo (I), Garrett Gerloff (USA)

BMW: Tom Sykes (GB), Eugene Laverty (GB)

Honda: Alvaro Bautista (E), Leon Haslam (GB)

MIE Honda: Takumi Takahashi (J), TBA

Motocorsa Ducati: Leandro Mercado (RA)

Kurzívou = nepotvrzeno



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama