Reklama

EXKLUZIVNĚ: Tým MIE Honda Racing bude mít základnu v České republice

Hodně tajemství bylo dosud okolo satelitního týmu Hondy v šampionátu WorldSBK. Pravdou je, že pilotem číslo #1 je Takumi Takahashi, mistr Japonska v kubatuře Superbike z roku 2017, což bylo také oficiálně potvrzeno. Kdo ale bude Takahashiho týmovým kolegou, není zatím vůbec jasné…

Web Motoforum exkluzívně zjistil, že základna a dílny týmu budou v České republice a to v Praze, takže se bude jednat o český tým! V každém případě pojede MIE Honda Racing v sezóně 2020 se dvěma piloty, kteří budou mít k dispozici zbrusu nové kitové motocykly Honda CBR1000RR.

Tím se v šampionátu 2020 objeví na startovním roštu 23 jezdců, tedy o 4 více než letošních 19.

V žádném případě ale nebude druhým pilotem týmu MIE Honda Racing žádný český jezdec, to je jisté na 100%. Velký zájem závodit za MIE Honda Racing má dvojnásobný mistr světa (z Moto3 2012 a WorldSSP 2018) Sandro Cortese z Německa, ale ten by dostal šanci jedině v případě, že by se tým MIE Honda se současně uvažovaným pilotem na poslední chvíli nedohodl.

Jak je všem fanouškům motocyklového závodění Superbike už dlouho známé, tovární motocykly Honda CBR1000RR budou pilotovat Španěl Alvaro Bautista – vícemistr světa 2019 a Brit Leon Haslam, což ale nemá se satelitním týmem MIE Honda Racing zas tak moc společného.

Za celým tímto novým superbikovým projektem - tedy za MIE Honda Racing - stojí Miloš Čihák, tedy stále ještě aktivní jezdec v šampionátu Alpe Adria v kubatuře Superbike. Tým se už nebude jmenovat Moriwaki Althea, i když paní Midori Moriwaki zůstává i nadále spolumajitelkou týmu.

Miloš Čihák je ale také přímým manažerem velkého českého talentu, 17-letého Olivera Königa, kterého dostal i na sezónu 2020 do šampionátu „malých supersportů“, tedy WorldSSP 300.

König už podepsal smlouvu (pochopitelně s Čihákovou pomocí) s továrním týmem KTM Freudenberg WorldSSP, za který bude absolvovat s motocyklem KTM RC 390 R svou druhou sezónu v MS-Supersport 300, když tu první jezdil v týmu Jakuba Smrže ACCR Czech Talent Team – Willi Race s motocyklem Kawasaki Ninja 400. A Königovi se při jeho premiéře s tímto týmem a rakouským motocyklem v sezonním finále 2019 v Kataru v trénincích dařilo, pohyboval se v nich stabilně v Top-10.

Piloti MS-Superbike 2020:

Kawasaki: Jonathan Rea (GB), Alex Lowes (GB)

Aruba Ducati: Chaz Davies (GB), Scott Redding (GB)

Pata Yamaha: Michael vd Mark (NL), Toprak Razgatlioglu (TR)

BMW: Tom Sykes (GB), Eugene Laverty (GB)

Honda: Alvaro Bautista (E), Leon Haslam (GB)

MIE Honda: Takumi Takahashi (J), ?

Ten Kate Yamaha: Loris Baz (F),

GRT Yamaha: Federico Caricasulo (I), Garrett Gerloff (USA)

Pedercini Kawasaki: Jordi Torres (E), Lorenzo Savadori (I)

Puccetti Kawasaki: Javier Fores (E)

Orelac Kawasaki: Maximilian Scheib (CHI)

Barni Ducati: Leon Camier (GB)

Go Eleven Ducati: Michael Ruben Rinaldi (I)

Motocorsa Ducati: Leandro Mercado (RA)

Brixx Ducati: Sylvain Barrier (F)



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama