Reklama

Pawi a Toba pojedou WorldSSP

Startovní rošt prostřední kubatuře šampionátu motocyklů co nejvíce podobných těm sériovým se zaplňuje, nyní byli potvrzeni oba jezdci týmu Petronas MIE Racing Honda na sezónu 2024. Stali se jimi Japonec Kaito Toba a Malalsijec Khairul Idham Pawi a budou pilotovat stroj Honda CBR600RR.

Oba dva jmenovaní asijští jezdci jsou motocyklovým fanouškům známi ze závodění v MS-Moto3, kde dokázali závody Grand Prix této kubatury i vyhrát.

Khairul Idham Pawi, narozený 20. září 1998, je malajský jezdec s bohatými zkušenostmi z mistrovství světa Moto3 a Moto2. V roce 2016 vyhrál dva závody Moto3 (Argentina a Německo). Tento 25letý jezdec aktuálně vede letošní šampionát ARRC Supersport Championship a nedávno poprvé startoval v šampionátu WorldSSP, když vstoupil do finále sezóny ve španělském Jerezu jako divoká karta s týmem PETRONAS MIE Racing Honda.

Kaito Toba se narodil 7. dubna 2000 a navzdory svému nízkému věku má již sedm let zkušeností z mistrovství světa Moto3. Mladý Japonec, vítěz Asia Talent Cupu z roku 2014, pokračoval v soutěžích v Red Bull Rookies Cup a juniorském mistrovství světa CEV Moto3, než přešel do Moto3. Velkou část svých závodů odjel na strojích Honda. Talentovaný Japonec je aktuálně na jedenáctém místě v hodnocení šampionátu Moto3 2023, částečně díky umístění na stupních vítězů ve Velké ceně Indie.

MS-Supersport 2024: Potvrzení piloti

Yamaha Ten Kate: Stefano Manzi (I), Glenn van Straalen (NL)
Ducati Aruba.it: Adrian Huertas (E)
Ducati Althea: Niccolò Antonelli (I), Piotr Biesiekirski (PL)
Barni Ducati: Yari Montella (I)
Ducati EAB: Niki Tuuli (FIN)
Kawasaki MTM: Marcel Brenner (CH)
Kawasaki Puccetti: Can Öncü (TR)
Kawasaki ProDina: Gabriele Giannini (I)
MV Agusta Reparto Corse: Marcel Schrötter (D), Bahattin Sofuoglu (TR)
MV Agusta MotoZoo: Federico Caricasulo (I), Luke Power (AUS)
Triumph PTR : Tom Booth-Amos (GB), Ondrej Vostatek (CZ)
Petronas MIE Racing Honda: Kaito Toba(J), Khairul Idham Pawi (MY)



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama