Reklama

Rally Dakar 2017: představena nová trasa

Slavná Dakarská rally se sice pojede až v lednu příštího roku, ale pořadatelé nás chtějí navnadit již nyní a tak nám odhalili plánovanou trasu, kudy závod povede.

Jak jsme již psali, příští rok bude Dakar opět bez účasti Chille a tak přijdeme o krásné písečné úseky, které budou muset pořadatelé vynahradit jinými zajímavými částmi závodu. Rally 2017 tedy povede třemi státy, Argentina, Bolívie a Paraguay.

Ovšem v Paraguayi se bude pouze 2.ledna startovat v hlavním městě Asunción a bude to tedy jediná zastávka v celé rallye. Je to z toho důvodu, že převážná část trasy stále probíhá v Argentině, v Bolívii jsou plánovány čtyři zastávky. Stejně jako v letošním ročníku, tak i ten příští pro závodníky připraví těžké chvíle, ať už se budou muset vyrovnávat s vysokou nadmořskou výškou, ale také s velkým fyzickým a mnohdy i psychickým vypětím.

Závod bude tradičně slavnostně zakončen 14.ledna v Buenos Aires. Můžeme očekávat souboj čtyřech velikánů, kteří budou chtít všem dokázat, že jejich motocykly patří mezi nejlepší stroje. Největším favoritem je oranžové KTM, ale překvapit je může Honda, Husqvarna či Yamaha. Zlomí tedy někdo vítězné tažení rakouského týmu? Vždyť KTM už vyhrálo po 15-té v řadě. Na tuhle odpověď si však budeme muset počkat až do příštího roku.

Rally Dakar 2017



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama