Reklama

Oli Bayliss bude debutovat v Evropě

Syn superbikové legendy Troye Baylisse bude v sezóně 2022 debutovat na závodech v Evropě, když bude stabilním jezdcem šampionátu MS-Supersport.

18-letý Oli Bayliss, syn legendárního Troye Baylisse (trojnásobný mistr světa MS-Superbike) bude příští rok stabilním jezdcem šampionátu World Supersport. Bude řídit motocykl Ducati Panigale V2 týmu Barni.

Aktuálně závodí Oli Bayliss v australském šampionátu Superbike s motocyklem Panigale V4: Je průběžně pátý v pořadí a už jeden závod vyhrál. Otec Troy odešel do sportovního důchodu v roce 2008 jako úřadující mistr světa, i když se následně objevil v mistrovství světa, například na Phillip Islandu a v Thajsku 2015.

O sedm let později se tedy jméno Bayliss opět vrátí k Ducati. A bude to oficiální ve všech ohledech: Celá tato «operace» byla požehnána summitem Borgo Panigale, počínaje generálním ředitelem Claudiem Domenicalim.

Jméno Bayliss vždy táhne, ať už je to otec nebo syn, na tom nezáleží. A pokud se Olimu podaří vyhrát... bingo!

Supersportová Ducati stylově spadá do střední kubatury motocyklů co nejvíce podobných těm sériovým a využívá nový reglement šampionátu WorldSSP, který umožní nasadit do závodů motocykly od 600 (čtyři válce) do 950 (dva válce). Pro vyvážení výkonu bude použit vyrovnávací systém podobný tomu, který se již používá u WSSP300, vstupní třídy mistrovství světa. Stejná pravidla již letos na experimentální bázi debutovala v BSB. Zde zvítězil čtyřválec Jacka Kennedyho Kawasaki ZX-6R 600, proti oficiálnímu Triumphu 765 RS.

Tým Barni tak bude závodit proti stejnému motocyklu z týmu Aruba.it: Za oficiální tým z Borgo Panigale bude závodit Niccolò Bulega, který přichází z MS-Moto2, kde se mu vůbec nedařilo.

Oli Bayliss společně s tátou Troyem budou během pobytu v Evropě žít ve svém domě v italské Ravenně.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama