Reklama

Obhájí Jake Gagne titul šampiona MotoAmerica?

Sezóna US-Superbike začne druhý víkend v dubnu v rámci MotoGP v Austinu. A zúčastní se i ex-pilot MotoGP a účastník Dakaru Danilo Petrucci – vše je možné sledovat na livestreamu.

Jake Gagne projel celou sezónu 2021 jako nůž máslem celou sezónu šampionátu MotoAmerica a s velkým náskokem se stal šampionem. Pilot s motocyklem Yamaha nedal svým konkurentům už od samého začátku vůbec žádnou šanci a vyhrál 16 z 20 závodů. Ovšem Rookie šampionátu Loris Baz a také Hector Barbera stejně jako veterán Toni Elias se postarali o několik Highlights v sezóně.

I v následující sezóně bude mít MotoAmerica na startovním roštu velmi zajímavé jméno. Po úspěšné účasti na Rallye Dakar za KTM se letošního šampionátu zúčastní Danilo Petrucci s motocyklem Ducati - ten závodil 10 let v MotoGP (vyhrál dva závody Grand Prix a získal dalších osm pódiových umístění). 31-letý Ital pojede 2022 se strojem Ducati Panigale V4R.

Závodní seriál MotoAmerica provozuje jako manažer legenda Grand Prix Wayne Rainey, Na programu letošní sezóny je celkem 10 závodních víkendů vždy se dvěma závody. Vše začíná na okruhu Circuit of the Americas v dubnu. Highlighty budou určitě závody na trati Road America a v Laguna Sece, stejně jako zářijové finále v Alabamě.

Kalendář MotoAmerica 2022

10. - 12. března – Daytona 200*

8. - 10. dubna – Austin**

22. - 24. dubna – Atlanta

20. - 22. května – Virginia

3. - 5. června – Road America

24. - 26. června – The Ridge

8. - 10. července – Laguna Seca

29. - 31. července – Minnesota

19. - 21. srpna – Pittsburgh

9. - 11. září – New Jersey

23. - 25. září - Alabama

* bez Superbike

** v rámci MS-MotoGP



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama