Reklama

Nový německo-český tým v WSSP

Tým RT Motosports by SKM si udělal jméno v šampionátu Supersport 300; s podporou Wepol Racing Parts proběhne postup do mistrovství světa supersportů 2024 – s Triumphem a dvěma silnými jezdci.

Od uvedení motocyklů nové generace v mistrovství světa supersportů v roce 2022 se motocykly s větším zdvihovým objemem stávají stále populárnějšími. To se týká Ducati Panigale V2, se kterou Nicolò Bulega letos vyhrál střední kategorii mistrovství světa, a v menší míře i MV Agusta F3 800 a Triumph Street Triple 765 RS - oba motocykly budou používat dva týmy v příštím roce místo jednoho jako dříve.

Přechod týmu MotoZoo z Kawasaki k italskému výrobci byl již znám. Překvapením je však nově vzniklý supersportovní tým s dlouhým názvem 'WRP Racing - RT Motorsports by SKM – Triumph'.

WRP je zkratka pro Wepol Racing Parts, dceřinou společnost Wepol Group, která tým vlastní. Češi mají dobrou pověst jako výrobce závodních dílů s prvotřídním servisem.

RT Motorsports je zase tým Nizozemce Roba Vennegoora, který již několik let úspěšně vede tým 300 ccm Kawasaki s Němcem Frankem Krekelerem. Zatímco Vennegoor se stará o marketing, sponzory a vnější zastupování, Krekeler je muž pro technologie. Grevener je spolumajitelem tuningového specialisty SKM. Společně získali několik vítězství v mistrovství světa a dva tituly v řadě v IDM.

Toto partnerství s sebou přináší nejen bohaté technické know-how, ale také dlouholeté zkušenosti v motoristickém sportu. Očekávání postupu s Triumphem jsou tedy odpovídajícím způsobem vysoká.

Dobře se k tomu hodí jezdecké duo Jorge Navarro a John McPhee. Oba dosáhli vítězství a umístění na stupních vítězů v mistrovství světa Moto3 a dokončili svou nováčkovskou sezónu v mistrovství světa supersportů v roce 2023. Jak Španěl s Yamahou v Portimãu, tak Skot s Kawasaki na Phillip Islandu, dosáhli každý na stupně vítězů.

Manažer týmu Rob Vennegoor vyjádřil hrdost a důvěru v nadcházející sezónu. „S WRP Racing - RT Motorsports by SKM - Triumph jsme dali dohromady neuvěřitelně talentovaný tým,“ je přesvědčen Nizozemec. „Nemáme jen zkušené piloty, ale také rozsáhlé odborné znalosti ve všech oblastech, které jsou nezbytné pro úspěšné závodění. Těšíme se na rok 2024.”

Změna kubatury a motocyklu už zřejmě hodně pokročily, před zahájením sezóny na Phillip Islandu (23. až 25. února 2024) má být absolvováno několik testů.

MS-Supersport 2024: Potvrzení piloti

Yamaha Ten Kate: Stefano Manzi (I), Glenn van Straalen (NL)
Yamaha GMT94: Lucas Mahias (F)
Ducati Aruba.it: Adrian Huertas (E)
Ducati Althea: Niccolò Antonelli (I), Piotr Biesiekirski (PL)
Barni Ducati: Yari Montella (I)
Ducati EAB: Niki Tuuli (FIN)
Kawasaki MTM: Marcel Brenner (CH)
Kawasaki Puccetti: Can Öncü (TR)
Kawasaki ProDina: Gabriele Giannini (I)
MV Agusta Reparto Corse: Marcel Schrötter (D), Bahattin Sofuoglu (TR)
MV Agusta MotoZoo: Federico Caricasulo (I), Luke Power (AUS)
Triumph PTR : Tom Booth-Amos (GB), Ondrej Vostatek (CZ)
Triumph WRP - RT Motorsport by SKM : Jorge Navarro (E), John McPhee (GB)
Petronas MIE Racing Honda: Kaito Toba(J), Khairul Idham Pawi (MY)



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama