Reklama

News z kubatury Supersport 300 na sezónu 2023

Ačkoliv kubatura MS-Supersport 300 zahájí své mistrovství světa 2023 až ve druhé polovině dubna, tedy 21.- 23. 4. 2023 v nizozemském Assenu, a týmy tedy mají ještě čtyři měsíce čas, tak některé stáje už své jezdce oznámily.

Nás může těšit, že 19-letý český jezdec Petr Svoboda z Ostrovačic u Brna bude stabilním jezdcem šampionátu WorldSSP 300 v sezóně 2023. Pojede v prestižním týmu Fusport – RT Motorsports by SKM - Kawasaki. Jeho týmovým kolegou bude Filipinec Troy Alberto.

Italský tým ProDina Kawasaki manažera Riccardao Drisaldiho už rovněž zná své 2 jezdce pro novou sezónu. Budou jimi 21-letý Samuel Di Sora (dosud 2 vítězství a 11 pódiových umístění v WorldSSP300) a 17-letý Rookie Mattia Martella - dosud CIV.

BRCorse Yamaha nahlásila sestavu: 19-letý Mirko Gennai (vítěz sezonního finále 2022) a 18-letý Marco Gaggi.

Za francouzskou stáj Kawasaki Team Flemmbo budou závodit Kevin Sabatucci a Julio Garcia Gonzales. Tato tradiční francouzská stáj vždy měla ve své sestavě dva jezdce ze země «Galského kohouta», na sezónu 2023 to ale bude jinak: Manažer Laurent Engel vsadil pro příští sezónu na dva cizince, Itala a Španěla. Kevin Sabatucci má na svém kontě už 55 startů v MS, jeho kolega Julio Garcia Gonzalez má naopak na svém kontě pouze starty jako wild card pilot - ovšem už také jedno pódium z Barcelony 2022.

V mistrovském týmu Arco Motor University nahradí mistra světa Alvaro Diaze - odchází do prostřední kubatury - hodně překvapivě 17-letý Gabriele Mastroluca z Itálie. Strojem pochopitelně zůstává Yamaha R3 a týmový šéf Antonio Molina očekává stejně úspěšné výsledky jako v uplynulé sezóně.

Německá stáj Team Freudenberg KTM očekává větší podporu od KTM a WP a nasadí úplně nové motocykly RC 390 R. Jezdci budou Dirk Geiger a Lennox Lehmann, oba dva je dle manažera Carstena Freudenberga už DWO akceptovala.

Ve startovním poli šampionátu Supersport 300 v sezóně 2023 uvidíme i český tým Accolade Smrz Racing manažera Jakuba Smrže s motocykly Kawasaki Ninja 400, za který pojedou zřejmě dva Španělé...



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama