Reklama

News MotoGP 2024

O víkendu bylo na okruhu Ricarda Torma rušno nejen na samotné dráze, kde se rozhodovalo o titulu mistra světa v «premier class», ale také v zákulisí paddocku, kde se definitivně potvrdil a uzavřel startovní rošt na sezónu 2024.

Byl potvrzen odchod Lucy Mariniho z týmu VR46, a den před prvními testy sezóny 2024 potvrdila HRC dnes dopoledne oficiálně jeho příchod do továrního týmu Repsol Honda místo Marca Marqueze.

Své místo si v královské kubatuře na sezónu 2024 udržel i Fabio Di Giannantonio. Ten sice musel uvolnit své místo v týmu Gresini Racing Marcu Marquezovi, ale nahradí právě Rossiho bratra Mariniho v týmu Valentina Rossiho VR46, když měl vynikající závěr sezóny 2023.

Uvažovaný příchod protagonisty Moto2 Fermína Aldeguera shořel na výši odstupného, které požadoval jeho dosavadní týmový šéf Luca Boscoscuro (jednalo se údajně o částku vyšší než 400 000 Euro).

Hodně vzruchu bylo i okolo týmu CryptoDATA-RNF-Aprilia. Rumunský týmový šéf Ovidiu Toma sice potvrdil, že veškerých práv na spolurozhodování byl zbaven dosavadní týmový principál Razlan Razali, ale tým pod vedením Ovidia Tomy a Bogdana Mărunţişe má a dodrží smlouvu s Dornou, která je podepsána do konce roku 2026.

MotoGP 2024, kompletní startovní rošt

Ducati Lenovo Team: Francesco Bagnaia-Enea Bastianini

Prima Pramac Racing: Jorge Martin-Franco Morbidelli

Gresini Racing MotoGP: Alex Marquez-Marc Marquez

VR46 Racing Team: Marco Bezzecchi-Fabio Di Giannantonio

Red Bull KTM Factory Racing: Brad Binder-Jack Miller

GASGAS Factory Racing Tech3: Augusto Fernandez-Pedro Acosta (Rookie)

Aprilia Racing: Aleix Espargaro-Maverick Vinales

CryptoDATA RNF Team: Miguel Oliveira-Raul Fernandez

Repsol Honda Team: Joan Mir-Luca Marini

LCR Honda: Takaaki Nakagami-Johann Zarco

Monster Energy Yamaha MotoGP: Fabio Quartararo-Alex Rins



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama