Reklama

MSJ-CEV/Moto3 - Jerez: Pole-position získal Lopez, 28. Salač

Účast českých talentů ve španělském šampionátu CEV se pro závod v Jerezu zúžila na pouhého jednoho jezdce. Tím je Filip Salač z týmu Montáže Brož startující v kubatuře MSJ-CEV/Moto3.

Do Jerezu neodcestoval vůbec brněnský tým Willi Racing, neboť Jiří Mrkývka už za tuto stáj bohužel nezávodí a Karel Hanika, který ho za řidítky motocyklu Kalex vystřídal, jede v době závodního víkendu v Jerezu vytrvalostní klasiku Bol d´Or...

V kvalifikaci kubatury Moto3 byl dnes nejrychlejším Španěl Alonso Lopez z juniorského týmu Estrella Galicia 0,0 s motocyklem Honda NSF250RW časem 1:46.462. Toho v 1. řadě startovního roštu doplní Ai Ogura z Japonska (Asia Talent Team) a Jaume Masia ze Španělska (Cuna de Campeones).

Náš Filip Salač se do tohoto šampionátu vrátil po dlouhé přestávce zaviněné pádem a následujícím zraněním a obsadil dnes časem 1:48.859 až 28. místo, což znamená startovní pozici v 10. řadě startovního roštu.

Zítra jsou v Jerezu de la Frontera na programu celkem dva závody kubatury Moto3.

V kubatuře ME/CEV - Moto2 (bez české účasti) byl v kvalifikaci nejrychlejším domácí zkušený pilot Ricky Cardus před Brazilcem Ericem Granadem - lídrem šampionátu a úřadujícím šampiónem Stevenem Odendaalem z Jižní Afriky.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama