Reklama

MotoGP: Stoner nechce jet místo Petrucciho...

AKTUALIZOVÁNO: Testovací pilot Ducati Casey Stoner odmítl nabídku závodit místo zraněného Danila Petrucciho v Argentině a v USA. Přičemž to byla celkem logická záležitost, zvláště když si vloni Australan hodně hlasitě stěžoval, že místo Pedrosy dostal šanci Japonec Aoyama.

Ital Danilo Petrucci se podrobil doma v Itálii dalšímu operačnímu zákroku po předchozí havárii při testech na Phillip Islandu a nezávodil ani při letošní sezonní premiéře v Kataru. Je celkem jasné, že se do závodního rituálu vrátí nejdříve až při evropské premiéře v Jerezu.

Logickým náhradníkem za Petrucciho se nabízel Casey Stoner, testovací pilot Ducati. Ten ale tuto šanci vehementně odmítl, zřejmě proto, že by musel pilotovat v týmu Octo Pramac Yakhnich motocykl Ducati Desmosedici GP15 a ne tedy novou verzi Ducati Desmosedici GP16.

Přitom ještě vloni se cítil tento Australan dotčený, když HRC místo zraněného továrního jezdce Daniho Pedrosy nominovala testovacího jezdce Hiroshiho Aoyamu.

Kdo tedy pojede za Petrucciho? Ducati moc na výběr nemá! Zůstává pouze Michele Pirro, ten už v Argentině závodil v roce 2014 jako náhradník za zraněného Cala Crutchlowa.

Celá záležitost má ale jeden podstatný háček. Na příští středu má Ducati naplánován hodně důležitý test s Michele Pirrem ve Španělsku a tak stále ještě není rozhodnuto, kdo v týmu Octo Pramac Yakhnich na okruhu Rio Hondo a v Austinu vlastně pojede.

Dnes ale přišla of. TZ od týmu, že opravdu Itala Danila Petrucciho nahradí jeho krajan Michele Pirro.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama