Reklama

Leon Haslam: Bez titulu, bez Jerezu a Losailu...

Původně měl Leon Haslam v Jerezu a v Losailu převzít motocykl Kawasaki ZX-6R od Kenana Sofuogla, ovšem Brit se při těžkém pádu v Brands Hatch zranil.

Pro MS-Superbike 2018 sice Leon Haslam odřekl závodění v týmu Puccetti Kawasaki, ovšem dle informací Corsedimoto byl 34-letý jezdec připraven v posledních dvou závodech sezóny MS-Supersport v Jerezu a Losailu jako jezdec se smlouvou přímo s Kawasaki GB nahradit zraněného Kenana Sofuogla. Zatímco jezdecký titul získá pilot s motocyklem Yamaha (Lucas Mahias nebo Sheridan Morais), měl se Haslam pokusit pro Kawasaki vyhrát pohár konstruktérů. Aktuálně vede Yamaha s náskokem 25 bodů před Kawasaki.

Nyní se tedy musí Puccetti Kawasaki poohlédnout po novém náhradníkovi, neboť při finálovém závodě BSB v Brands Hatch měl Haslam těžkou havárii a zlomil si zápěstí, palec a kotník. Tím propásl pilot týmu JG Speedfit Kawasaki šanci na svůj první jezdecký titul - když k finálovým třem závodům do Brands Hatch přicestoval Haslam jako lídr šampionátu! Na druhého Brookese měl Haslam náskok 32 bodů, na třetího Byrneho 33.

Pětinásobný mistr světa Sofuoglu havaroval v Magny-Cours v Superpole-Session a zlomil si natřikrát pánev - tři měsíce přestávky!

Druhý motocykl Puccetti Kawasaki bude v Jerezu a Losailu pilotovat Anthony West, který převzal ZX-6R od Kyle Rydeho, ten byl z týmu po Magny-Cours kvůli špatným výsledkům vyhozen.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama