Reklama

König řeší budoucnost

Dvě kompletní sezony v mistrovství světa superbiků absolvoval Oliver König. To, jestli se rozjede do třetí, jisté zatím není. V současné době se však český závodník rozloučil se španělským týmem Orelac Racing, v jehož barvách jezdil v letošním a minulém roce.

A pokračuje vyjednávání o budoucím angažmá. „Věřím, že jsem ještě neukázal v tomto šampionátu všechny své schopnosti a možnosti. Rád bych zde jezdil dál, protože je velkým zážitkem být po boku nejlepších jezdců světa. Obrovsky si toho vážím,“ řekl König, který se v superbicích doposud zúčastnil 66 závodů, včetně Superpole race.

Stal se prvním jezdcem historie, který do WBSK přešel z nejslabší třídy Supersport 300. Zde přitom König během tří let odjel 29 závodů, protože kubatura pro mladé talentované jezdce má zúžený program. Mezi elitou se chtěl v první sezoně zejména učit a upravovat svůj jízdní styl. Na mnohem silnější litrové motorce dokázal urvat 14. a 15. místo, pětkrát dojel do cíle jako šestnáctý. V letošním roce na body nedosáhl.

„Bohužel se letos nepodařilo ukázat postupný progres, hlavně v druhé polovině jsme se trápili s technickými problémy. Důkazem je fakt, že v posledních dvou víkendech zcela odešly tři motory. Místo růstu ztrácel Oliver spíše důvěru ve svoji motorku, což není dobré. Určitě svůj potenciál ještě neukázal. Zároveň to pro něj byla tvrdá škola jak po fyzické, tak hlavně také po psychické stránce,“ vysvětlil Miloš Čihák, jezdcův manažer a CEO týmu Movisio Racing. Právě on aktuálně vyjednává o dalším angažmá Königa.

„O Olivera zájem je, protože většina manažerů samozřejmě ví, s jakými náročnými podmínkami se musel popasovat. Máme nabídky také z jiných šampionátů nebo kategorií. Prioritou je zůstat v mistrovství světa superbiků a mít konkurenceschopné podmínky pro rozvoj. Rýsuje se k tomu ideální scénář, který ale musí posvětit velký komerční partner. O všem se rozhodne do konce listopadu, tak prosíme fanoušky o trpělivost. Děláme vše pro to, abychom měli českého zástupce v superbicích,“ dodal Čihák. Na další setrvání v této třídě se soustředí také König.

„Už nyní začínám se zimní přípravou a budu tvrdě trénovat. Vím, co mám zlepšit, na co se zaměřit. A chci být dál na trati s elitními závodníky, ke kterým chovám velký respekt,“ doplnil pražský rodák.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama