Reklama

Jorge Lorenzo oznámil konec kariéry

Mimořádnou tiskovou konferenci před Grand Prix Valencie, kterou svolal Jorge Lorenzo, jsem očekával s napětím nejen já doma u PC, ale také zcela narvané tiskové středisko okruhu Ricarda Torma.

Za stolem na pódiu seděli pouze Jorge Lorenzo a Carmelo Ezpeleta. První řady byly rezervovány týmovým šéfům a Lorenzovým soupeřům a kolegům: Takže nechyběli bratři Marquezové, Aleix Espargaro, Rins, Mir, Rabat, Crutchlow, Syahrin, Dovizioso, Miller, Bagnaia, Iannone nebo třeba šéfové týmů Jarvis (Yamaha), Puig (Repsol Honda), Yokoyama (HRC), Ciabatti (Ducati); a nechyběla ani Jorgeho maminka! Postrádal jsem ale «Dottoreho», tedy Rossiho...Ten později prohlásil, že netušil o tom, že tam budou také ostatní jezdci.

Za ticha, kdy by bylo slyšet spadnout špendlík, oznámil pětinásobný mistr světa Jorge Lorenzo, že nedělní závod GP Valencie bude jeho posledním v MotoGP.

Potom následoval bouřlivý potlesk ve stoje všech přítomných...Následoval také sestřih z jeho závodní kariéry včetně závodů s motocyklem Derbi 125, Aprilia 250 nebo Yamaha MotoGP.

Po 297 závodech Grand Prix a 18 letech v paddocku je tedy definitivní konec: Pětinásobný mistr světa (2015, 2012 a 2010 v MotoGP, stejně jako 2006 a 2007 ve 250-kách) oslavil během své kariéry 68 vítězství v závodech Grand Prix a stál celkem 152x na pódiu.

Nikdy jsem se netajil tím, že jsem tomuto Mallorčanovi vždy fandil nejvíce ze všech jezdců...Byl jsem i na Mallorce v jedné malé hospůdce několikrát na kávičce, kam chodíval Lorenzo jako malý chlapec a kde visí jeho fotografie z dětství...Jorge, byl jsi velkým závodníkem!



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama