Reklama

Jorge Lorenzo: Carlo Pernat je klaun

Na zahraničních webech se do sebe verbálně pustili Carlo Pernat - manažer a Jorge Lorenzo - pilot. A začíná to být hodně ostré a oba «kohouti» se rozhodně nešetří a používají různá vtipná a méně vtipná přirovnání a výroky.

A o co vlastně ze zásady vůbec jde? Carlo Pernat totiž zastupuje v současné době jako manažer Andreu Iannoneho - tedy současného továrního pilota Suzuki. A na toto místo si dělá zálusk právě Jorge Lorenzo!

Vše začal Ital Carlo Pernat při GP v Jerezu se slovy, že Lorenzo hraje vysoký poker, ale se špatnými kartami a mohl by spadnout ze židle na podlahu a to nejen u Ducati, ale i u Suzuki.

To se Mallorčanovi ale vůbec nelíbilo a reagoval následovně: „Pernat je klaun italských médií“.

Reakce 70-letého italského manažera na sebe nedala dlouho čekat: „Jorge by se měl zeptat u Aprilie, pokud chce za každou cenu závodit v MotoGP, tam je ještě jedno místo volné“.

A Pernat hned vypočítal všechny své manažérské úspěchy se slovy, o mně nebude nikdo říkat, že jsem klaun, to se mu mohu pouze nahlas vysmát.

„Objevil jsem Rossiho a dokonce získal podpisy obou rodičů Papá Graziana a Mamá Stefanie pod smlouvu, když mu bylo teprve 15 let a oni se rozváděli. Valentino už tehdy dostal od Aprilie fixní plat - za první rok v 125 ccm 30 milionu Lir (asi 15.000 Euro), druhý rok 90 milionu Lir (45.000 Euro) a první rok ve 250-kách 180 milionu Lir (90.000 Euro).

U Aprilie jsem získal se svými piloty čtyři tituly mistra světa (Gramigni, Rossi a 2x Sakata), potom s Biaggim tři ve 250-kách, a jeden s Capirossim a taky jeden s Rossim. “, vypočítává své úspěchy Carlo Pernat, který působil jako manažer u továrního týmu Aprilia v kubaturách 125 a 250 ccm a úzce spolupracoval s technickým ředitelem závodního oddělení továrny z Noale Nizozemcem Janem Wittevenem.

Po krátkém působení jako prezident fotbalového klubu FC Janov se vrátil Pernat opět do paddocku Grand Prix, kde se už předtím stal privátním manažerem jezdců, jako byli Mamola, Roche, Gramigni, Reggiani, Biaggi (3 roky!), Capirossi, Simoncelli, Locatelli, Perugini a nyní tedy jsou jeho aktuálními svěřenci Andrea Iannone a Enea Bastianini.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama