Reklama

Jerez: Zatáčka Carmela Ezpelety

Velká čest pro šéfa Dorny: Po 77-letém CEO Dorny Carmelu Ezpeletovi bude při Grand Prix Španělska pojmenována koncem dubna jedna zatáčka na okruhu Circuito de Jerez - Ángel Nieto.

Dva týdny po závodě «Red Bull Grand Prix of the Americas» v Texasu se vrací MotoGP nazpět do Evropy. Od 26. do 28. dubna se koná v Jerezu Grand Prix Španělska, po které budou následovat ještě testy všech tří kubatur. A na 4.423 metrů dlouhém okruhu bude 7. zatáčka přejmenována po šéfovi Dorny Carmelu Ezpeletovi. Jedná se o rychlou levou zatáčku mezi pravou zatáčkou «Daniho Pedrosy» a levou úzkou zatáčkou, které se jmenuje «Jorge M. Aspar.»

Celkem sedm zatáček v Jerezu už je pojmenováno po španělských mistrech světa: Ángel Nieto, Sito Pons, Jorge M. Aspar, Álex Crivillé, Jorge Lorenzo a také jedna nese jméno Antonio Sánchez Garrido, zvaném Peluqui, který zde zahynul v roce 1960.

Kromě toho je v Jerezu ještě šikana Ayrtona Senny (ta se ale při motocyklových závodech vynechává), je zde také zatáčka Michelin- a také zatáčka Ferrari, stejně jako zatáčka po startu nazvaná «Expo 1992».

Pouze zatáčky 3 a 4 zatím nemají jména.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama