Reklama

Jaký je vlastně zdravotní stav Marca Marqueze?

Kdy se vrátí Marc Marquez do paddocku MotoGP? Tuto otázku si kladou nejen fanoušci silničního motocyklového závodění, ale kromě jeho týmu, také pochopitelně i jeho kolegové, tedy závodní rivalové...!

Faktem je, že v tomto týdnu byl v madridské nemocnici «Hospital Ruber Internacional» už potřetí operován šestinásobný mistr světa MotoGP Marc Marquez a tato úspěšná operace trvala přes 8 hodin.

V sobotu ale vydal tým Repsol Honda následující zprávu: „Marc Marquez’s post-operative clinical situation has been deemed satisfactory by his medical team at the Hospital Ruber Internacional, in Madrid. However, the cultures obtained during the pseudarthrosis surgery have confirmed that there was a previous infection in the fracture, which will see Marquez undergo specific antibiotic treatment in the coming weeks.“

Tedy ve stručnosti, že se Španěl musí podrobit specifické antibiotické léčbě, neboť odebrané vzorky (kultury) získané během operace pseudartrózy (abnormální pohyb kosti, která byla zlomena a nebyla řádně zahojena) potvrdily, že u zlomeniny došlo k předchozí infekci.

Zahraniční weby ale píší, že 27-letý tovární pilot HRC a týmu Repsol Honda má zřejmě «Osteomyelitis», tedy chronický zánět kostní dřeně!

V takovém případě je 6 měsíční doba léčení opravdu reálná a nikterak přehnaná a tak bude muset být co nejdříve vytipován nový týmový kolega pro Pola Espargara.

Začátek sezóny 2021 tak Marc Marquez rozhodně nestihne, vždyť první závod nové sezóny se jede už 28. března a ještě před touto premiérou jsou na programu Pre-testy.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama