Reklama

Indonésie po Mostě slaví zásluhou dvou bratrů

Žádná jiná asijská země není tak šíleně zamilovaná do motocyklů jako Indonésie. Mezitím stále více jejich jezdců závodí v zahraničí. A u nás v Mostě jsme málem viděli vítězný double dvou bratrů z Asie.

Hvězdy MotoGP jsou v Indonésii uctívány jako hrdinové a nadšení pro motorkáře je v ostrovním státě obrovské. Roste také počet indonéských závodních jezdců, kteří jezdí mezinárodně, ale především v menších kubaturách různých šampionátů.

Na závodním víkendu šampionátu motocyklů co nejvíce podobných těm sériovým na severu České republiky v Mostě startovali v kubatuře Supersportu 300 dva Indonésané: Galang Hendra Pratama a Aldi Mahendra. Co jméno ale nenapovídá: 24letý a 17letý mladík jsou bratři! Aldi, který je o sedm let mladší, ve skutečnosti soutěží Yamaha R3 Cup (4 vítězství, celkově druhé místo) a v České republice závodil s divokou kartou v týmu Yamaha BRCorse. Jeho starší bratr vyhrál před pěti lety hodně nečekaně 2018 v Brně závod stejné kubatury.

Za mokra ve druhém mosteckém závodě se Asiaté cítili velmi pohodlně a téměř si zajistili vítězný double. Závod začal s téměř hodinovým zpožděním kvůli silnému dešti. Galang Hendra se okamžitě dostal do vedení a po dvou kolech měl náskok 3 sekund, když jeho motorka vypověděla poslušnost

Od 3. kola bojoval Aldi o vítězství se Španělem Jose Osunou Saezem. V cíli měl Indonésan náskok 0,169 sekundy!

„Jsem tak šťastný. To byla moje první výhra v mistrovství světa SSP 300,“ koktal teenager. “Podmínky byly úplně mokré, ale myslel jsem jen na své tempo. V posledních kolech jsem chtěl svou pozici dovést do cíle, ale měl jsem pocit, že bych mohl dosáhnout víc. Takže jsem tlačil a věděl, že v posledních dvou zatáčkách můžu předjíždět."



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama