Reklama

Hodně vytížený Kohta Nozane

Po svém vítězství v japonském šampionátu «All Japan Road Race Championship» byl Kohta Nozane povolán továrnou Yamaha do MS-Superbike 2021. Ještě před prvním testem se ale 25-letý japonský šampion zúčastnil testů MotoGP na okruhu Losail International Circuit.

Sedmi vítězstvími z osmi závodů vyhrál Kohta Nozane japonskou superbikovou JSB1000 dominantním způsobem a mohl by se po jedenácti letech stát dalším vítězným Japoncem v tomto šampionátu - naposledy vyhrál 2010 na Nürburgringu Noriyuki Haga s Ducati. Kohta Nozane pojede za tým GRT Yamaha a bude absolvovat svou první kompletní sezónu v tomto šampionátu.

Svůj debut s motocyklem Yamaha R1 a s pneumatikami Pirelli absolvoval 25-letý Japonec v listopadu 2020 v Jerezu při testech. Od té doby se japonský superbikový šampion připravoval doma a jeho další seznámení se šampionátem WorldSBK proběhne v pondělí a v úterý v Misanu.

Na cestě do Evropy absolvoval japonský jezdec mezipřistání v Kataru, neboť Kohta Nozane je totiž od roku 2017 testovacím pilotem Yamahy a ve stejném roce závodil s wild card při Grand Prix Japonska v Motegi.

Na okruhu Losail International Circuit se Kohta Nozane zúčastní testů během všech 6 dnů. Dosažené časy tohoto Japonce při těchto testech ale nebyly zveřejněny.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama