Reklama

Hiroki Ono pojede ME-CEV Moto2 s NTS NH6

Na japonského jezdce Hirokiho Ona nezbylo místo v seriálu Grand Prix a tak musel vzít zavděk mistrovstvím Evropy. S novým motocyklem NTS NH6 bude týmovým kolegou Stevena Odendaala.

Že se jedná o hodně kvalitní motocykl, dokázal vloni Francouz Alan Techer, který se stal s NTS NH6 vice-mistrem Evropy.

26-letý Japonec Hiroki Ono má za sebou dvě kompletní sezóny v MS-Moto3, ve kterých prokázal sice nepopiratelnou rychlost, ale také se prezentoval hodně pády. A právě ony byly příčinou toho, že na něho nezbylo místo na startovním roštu v MS 2017.

Vloni byl odmávnut na pódiovém umístění při domácím závodě v Motegi, když do závodu GP Japonska odstartoval z Pole-position, ale jeho radost netrvala dlouho - byl vzápětí diskvalifikován pro nižší váhu motocyklu Honda NSF 250RW, než je povolena.

Dlouho bylo o něm ticho, nyní je vše jasné. Zkušený Japonec bude součástí společného projektu Bruno Performance a Geo Technology, který chce 2018 vstoupit do MS-Moto2 s motocyklem NTS NH6.

Ono bude mít jako týmového kolegu úřadujícího šampiona Stevena Odendaala z Jižní Afriky. Japonec Hiroki Ono ovšem nebude na španělských okruzích žádným nováčkem, v sezóně 2014 obsadil celkově v CEV-Moto3 třetí místo za tým Honda Asia a společně s tímto týmem závodil v MS-Moto3 v sezóně 2016, když 2015 jezdil ve světovém šampionátu za německou stáj Leopard Racing.

Našemu Jiřímu Mrkývkovi tak přibyl další hodně silný soupeř.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama