Reklama

Hanika je i nadále bez bodů

Dosavadní bilance českého jezdce Karla Haniky v MS-Moto3 je zatím hodně tristní, ani jeden mistrovský bod, nejlepší umístění je P24 z Argentiny, kromě toho ze 4 závodů GP dva pády. Ale ne všechno je jen černé a bílé.

Jezdec italského týmu Platinum Bay Real Estate závodící s motocyklem Mahindra MGP3O nezažil sice v Jerezu žádný světoborný víkend, ale přece jen se začalo blýskat na lepší časy.

Bohužel nefungují stále webové stránky jeho nového týmu, a na jeho vlastním webu se toho taky moc aktuálně nedovíme a tak se musíme spokojit se zprávami z jeho facebooku, jak vlastně tento víkend na jihu Španělska probíhal z pohledu samotného Karla Haniky.

Pátek: Po týdnu v ČR, kdy se Kája trápil s angínou a stále užívá antibiotika, to v Jerezu zatím vypadá slibně! Ve druhém tréninku zrychlil o 1,2s a dlouhou dobu se držel v top 10. Ke konci už s týmem neměnili pneumatiky, takže nezlepšil čas. Zatím nejzásadnější problém je v přehřívání motoru ke konci tréninků, motorka tlačí dopředu a nejde moc dobře zpomalovat. Zítra se bude zkoušet nový motor, tak by to mohlo jít ještě líp než dnes a mohl by se konečně zlepšit i top speed.

FP1: P20 - +2.452
FP2: P18 - +1.326
FP1/FP2: P19 - + 1.326

Sobota: Nový motor lepší výsledky nepřinesl, motorka jede podobně jako včera. V ranním tréninku zastavoval Kája víckrát v boxu, aby mohli upravovat a zlepšovat stav. V kvalifikaci pak ze začátku zajel rychlá kola, ale ty pak už bohužel nezlepšil. V závěru tréninku, kdy všichni vyjeli na trať už byl problém zajet dobrý čas a v posledním měřeném kole měl navíc kontakt s Locatellim, který do něj při výjezdu najel. Zítřejší startovní pozice je 25.

FP3: P25 - + 1.665
FP1-FP3: P25 - + 1.665
QP: P25 - + 1.607

Neděle: Tento víkend byl pro Káju opravdu smolný. Když už mu fungovala motorka trochu lépe a do závodu odstartoval skvěle, během prvního kola předjel deset jezdců a poté už se pohyboval na bodované pozici, bohužel byl po několika málo kolech sražen z patnáctého místa dvěma motorkami zezadu, a tak jeho závod skončil.

„Jel jsem ve skupině, kde jsme se předjížděli, ale pak jsem ji vedl a začal sjíždět mezeru na další dva jezdce přede mnou. Najednou jsem měl svoje zadní kolo vedle mě a ležel jsem pod vlastní motorkou, bylo nás tam na hromadě víc, ani jsem nevěděl, kdo do mě vrazil... “

Kromě pohmožděnin a popálenin od pneumatik je Kája v pořádku a připraven na další závod v Le Mans, kde mu, doufejme, bude štěstí přát víc.

WUP: P29 - + 1.928
Race: DNF - L2 - P17
MS: P30 - 0 bodů



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama