Reklama

Hafizh Syahrin končí v šampionátu WorldSBK

Mistrovství světa superbiků je už prakticky v roce 2024. V Jerez de la Frontera se sešlo několik týmů k prvním společným testům s výhledem na příští sezónu, tedy včetně týmu PETRONAS MIE Racing Honda od paní Midori Moriwaki.

Brit Tarran Mackenzie, těsně před oficiálním přestupem na Superbike, jede s jediným přítomným CBR 1000RR-R a zdědil místo v týmu po Ericu Granadovi a Hafizhi Syahrinovi, kteří oba dva nebyli znovu potvrzeni pro rok 2024. Pokud pro Brazilce je jeho hlavním cílem zůstat i nadále v mistrovství světa MotoE a je to ve své podstatě hotová věc, tak Hafizh « Pescao» Syahrin radikálně změní svou dosavadní kariéru.

Po dvou letech závodění v mistrovství světa superbiků, které ve skutečnosti vůbec neuspokojily bývalého jezdce MotoGP Tech 3 (s Yamahou a KTM) a to zcela zásadním způsobem, že v příštím roce bude závodit v šampionátu ARRC. V zásadě by měl Hafizh Syahrin závodit v Asia Superbike 1000 s debutujícím týmem JDT Racing, tedy s týmem, který se doposud účastnil závodů na čtyřech kolech a chystá se rozšířit své závodění také na motocykly.

29-letý malajský jezdec bude pro JDT (zkratka pro Johor Darul Ta'zim) představovat jakéhosi zákládajícího člena, který bude součástí ambiciózního perspektivního projektu spojeného s Mistrovstvím světa Superbike mezi programy blízké budoucnosti. Oznámení v tomto ohledu se očekává v následujících týdnech.

Mezitím Hafizh Syahrin uzavřel svou první zkušenost v seriálu mistrovství světa v Jerezu zvláštní poctou. Jak je vidět z úvodního záběru, závodil s palestinskou vlajkou na helmě a chtěl tak vyslat zprávu o blízkosti palestinskému lidu. Dokonce i ve dnech před závody se stal vlajkonošem tvrzení „ Svobodná Palestina “ na sociálních sítích a různých médiích.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama