Reklama

Fabio Quartararo dodatečně diskvalifikován !

Při technické kontrole po závodě prostřední kubatury byl vítěz závodu Moto2 Fabio Quartararo diskvalifikován, a tak se pořadí o jedno místo posouvá dopředu.

Komise FIM MotoGP informovala krátce po závodě MotoGPv Japonsku, že motocykl Moto2 vítěze Fabia QUARTARARO neprošel technickou kontrolou. Tlak v pneumatikách byl totiž nižší, než je předepsaný limit od výrobce firmy Dunlop.

Novým vítězem se stal Pecco Bagnaia (Kalex) a dále se na stupních vítězů umístili Lorenzo Baldassarri a Miguel Oliveira. Další pořadí na bodovaných místech bylo následující: 4. Márquez. 5. Binder. 6. Fernandez. 7. Vierge. 8. Lecuona. 9. Marini. 10. Schrötter. 11. Mir. 12. Nagashima. 13. Aegerter. 14. Pasini. 15. Gardner.

Race Director Mike Webb se opíral při tomto rozhodnutí o článek 3.5.5 der FIM World Championship Grand Prix. Fabio Quartararo byl pozván k rozhodnutí komise a akceptoval ho.

Tým Speed-Up a majitel týmu Luca Boscoscuro proti tomuto rozhodnutí neprotestovali a tak je platné. Protest je nutno podat dle článku 3.4.2, 3.4.6, a 3.4.7 der FIM World Championship Grand Prix do 30 minut a zaplatit částku 1 320 Euro.

Nové pořadí v šampionátu: 1. Bagnaia 284. 2. Oliveira 247. 3. Binder 168. Bagnaia tak zvýšil svůj náskok v šampionátu na Oliveiru z 35 na 37 bodů, před závodem v Motegi to bylo 28 bodů.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama