Reklama

Ex-primátor Brna Petr Vokřál o konci Grand Prix v Brně

Protože mně rozhodně není lhostejný konec motocyklové Grand Prix na Masarykově okruhu a jsem přesvědčen, že se to «někomu moc hodilo do krámu», tak se k tomuto prapodivnému konci ještě jednou vracím.

K celému tématu, který prakticky navždy odepsal mistrovství světa silničních motorek z České republiky, se koncem tohoto týdne vyjádřil také ex-primátor Petr Vokřál, který tehdy v lednu 2016 smlouvu v Tiskovém středisku na brněnském AMD podepisoval.

"O Moto GP jsem se vyjadřoval mnohokrát. To, co jsme prožili na posledním jednání zastupitelstva předčilo vše, co jsme doposud viděli. Nejde o to, že díky neschopnosti primátorky a hejtmana vyjednat podminky alespoň na rok 2021 se již letos závod nepojede. A to přes fakt, že s vládou byla již rok vyjednaná rekordní podpora 85 milionů korun na rok 2021. Když jsem četl dopisy ministryně pro místní rozvoj, kde upozorňuje, že 5 měsíců s ní nikdo nejednal, přestal jsem se divit, proč jde tato ikonická akce pro Brno do kopru. S promoterem to bylo podobné a s potenciálními reklamními partnery také. Ani jeden. Lenost, neschopnost? Vyberte si.

To ale není ten zlatý hřeb. Ten přišel na úterním jednání zastupitelstva s návrhem na vyhlášení insolvence na Spolek pro pořádání GP. A to přes evidentní pochybení při řízení tohoto Spolku. Paní primátorka je totiž jedním ze statutárních zástupců. Ona musí zhodnotit situaci. Jenže si raději přišla pro požehnání a alibi do Zastupitelstva a to zcela ostudně. Totiž bez jakýchkoli informací o stanovisku ostatních tří členů Spolku. Bez jakéhokoliv vyčíslení škod způsobených nečinností. Bez jakýchkoliv údajů o hospodaření Spolku, bez jakékoliv roční účetní závěrky, tedy jen s informací, daří se nám špatně. A to je v obchodním světě sakra málo. Ale hlavně s vědomím, že tak vznikne škoda tisícům důvěřivým fanouškům, kterým v loňském roce Vaňková slíbila, že vstupenky zůstávají v platnosti, a že nemusí mít obavu o své peníze. Teď budou součástí zdlouhavé a nejisté insolvence.

To je ta nová a silná ODS.

Přesto, že jsem na tato fakta upozornil, přes fakt, že existuje odpovědnost každého zastupitele, koalice tuto insolvenci schválila, čímž zakrývá pochybení a dává ODS zelenou v těchto praktikách. Brno přišlo o GP, způsobilo mezinárodní blamáž, ještě v září totiž ujišťovali promotéra Dorny, že se pojede na základě jen dva měsíce platného dodatku promotérské smlouvy. To nejvíc je ale arogance moci a neschopnost stávajícího vedení řešit jakékoliv složitější projekty. Vždyť mizí v šuplících jeden za druhým. A výmluva na Covid je jen dobrým alibi, jak tuto neschopnost zakrýt. Brnu se stále totiž ekonomicky daří lépe než v roce 2014, 2015 i 2016. 'Zoufalé.,' říká Petr Vokřál - zastupitel města Brna.

Mimochodem měl jsem tehdy možnost celou záležitost sledovat přímo na místě a dokonce i prohodit pár slov s panem Carmelo Ezpeletou, CEO Dorny.

vokral carmelo jiri a carmelo



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama