Reklama

Ducati: Petrucci nebo Miller? Rozhodnutí padne v červenci!

O hodně ceněný motocykl Ducati Desmosedici v továrním týmu červených se tvrdě bojuje. Už začátkem prázdnin bude ale jasné, kdo tento stroj na sezónu 2020 bude pilotovat. Zůstane Petrucci 2020 vedle Doviho? Nebo ho nahradí Miller?

Ducati předvedla naposled v Le Mans hodně skvělé představení, Andrea Dovizioso, Danilo Petrucci a Jack Miller se mohli prezentovat místy 2, 3 a 4. Brzy ale může být u Ducati hodně dusno. Více-mistr světa «Dovi» je v Borgo Panigale už sedm let nasazeným pilotem, ovšem o místo vedle něho se svádí hodně tvrdý boj.

Petrucci (28), který se na začátku svého závodění v MotoGP musel spokojit s podřadnými motocykly podkubatury Claiming jako byly Suter-BMW nebo ART-Aprilia z týmu IodaRacing majitele Giampiera Sacchiho, se propracoval až na současnou pozici týmové #2 v továrním týmu. Ovšem civilním povoláním policista má pouze jednoroční smlouvu. A Miller (24) se vůbec netají názorem, že by chtěl Petrucciho místo v továrním týmu zaujmout právě on.

Miller, který v satelitním týmu Pramac pilotuje rovněž tovární Desmo, tak během pěti možností zajel už 3 výsledky. Australan ještě nedojel hůř než čtvrtý, se 42 body je momentálně v MS šestý a v závodě na okruhu Circuit of the Americas v Austinu byl dokonce odmávnut jako třetí v cíli.

Petrucci dělá méně chyb, zatím vždy dojel do cíle, třikrát skončil v Top-6. V Jerezu byl odmávnut na P5, v Le Mans obsadil důležité třetí místo, tedy stál na podium.

Sportovní ředitel Ducati Paolo Ciabatti jasně říká: „Po závodě Grand Prix v Barceloně si poprvé společně sedneme, ale rozhodnutí tak brzy ještě nepadne. To bychom chtěli udělat po závodním víkendu na Sachsenringu“.

Otázka tedy zní: Danilo Petrucci nebo přece Jack Miller.

Mimochodem Jack Miller testoval 22.5. motocykl Panigale V4R v Barceloně.

Faktem je: Až do Jerezu měl Miller výhodu, Petrucci se ovšem stále zlepšuje. Pro něho ale hovoří jedna hodně podstatná věc: Má přátelský vztah s Doviziosem, a společně trénují na motokrosovém motocyklu.

Co je pro Ciabattiho hodně důležité: „Danilo ukázal, že proti svému týmovému kolegovi neudělá žádnou blbost. A to je pro nás hodně důležité. Rozhodně nebudeme čekat až do září, chceme dát jezdcům férovou možnost, podívat se po jiných eventuálních alternativách a těch moc není.“



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama