Reklama

Domi Aegerter chce jet 2018 za Kiefer Racing s KTM!

Smlouva mezi týmem Kiefer Racing a investičním bankéřem Davidem Pickworthem o převzetí týmu ruskými investory se v praxi neuskutečnila. Dominique Aegerter zkouší nyní vše, aby zachránil svou kariéru jezdce Grand Prix.

A jaká je tedy aktuální situace švýcarského jezdce? Jedno je jisté, Aegerter dělá vše pro to, aby mohl závodit 2018 za tým Kiefer Racing s motocyklem KTM!

6. února se konají první testy, 18. března je na programu premiérový závod sezóny 2018 v Kataru.

Naštěstí manažer Dr. Robert Siegrist (bez nároku na honorář) usilovně pracuje na tom, aby byl budget na sezónu 2018 kompletní. Jaká je tedy aktuální situace?

Ačkoliv David Pickworth a jeho ruští investoři nezaplatili smluvně zavázanou bankovní garanci, tak KTM chce přesto dodat týmu Kiefer jeden motocykl KTM!, a termín složení bankovní garance Rakušané posunuli.

Ovšem až do 8. ledna jsou na dovolené Jens Hainbach a Pit Beirer z KTM, pak se bude vědět daleko více o aktuální situaci a vše teprve řešit.

Celkový potřebný budget je řádově 1,1 milionu Euro a Aegerterovi nyní chybí přibližně něco málo přes 500 000 Euro. A na jeho závodění se přes sociální sítě začali skládat i jeho fanoušci!

Brit David Pickworth se během svátků jednou spojil s Jochenem Kieferem, ale nic pozitivního neoznámil. Jen konstatoval, že není schopen žádné peníze zatím převést.

Samozřejmě se nabízí nezodpovězená otázka, od které doby věděl britský investiční bankéř o tom, že Rusové žádné peníze vůbec neinvestují a Pickworth přesto podepsal 6. prosince s KTM smlouvu o dodání motocyklů pro Aegertera a Corteseho...!

Švýcarský pilot Aegerter dostal od Pickwortha pouze jeden E-mail a také jednu zprávu pomocí Whats Appu. Ale v ní se neobjevilo nic nového.

Dominique Aegerter chce absolvovat celou sezónu bez nároku na gáži, což samozřejmě trochu sníží náklady na závodění, stejně jako jeho manažer Dr. Robert Siegrist bude shánět potřebné finanční prostředky od sponzorů bez nároku na honorář.

Po vánočních svátcích snad bude v této záležitosti jasněji a ty končí v německy mluvících zemích 6. ledna, tedy po «Třech králích».



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama