Reklama

Davide Brivio je nový šéf týmu Trackhouse

Poslední den testu v Sepangu nově vytvořený zákaznický tým Aprilia společnosti Trackhouse oficiálně oznámil: Davide Brivio bude s okamžitou platností jmenován šéfem týmu.

Davide Brivio byl úspěšným manažerem týmu MotoGP v Suzuki Ecstar od roku 2014 do konce roku 2020 a po zisku titulu s Joanem Mirem přišel do Alpine ve Formuli 1. Dostal ale práci u Francouzů (bývalý tovární tým Renault) jako «ředitel závodních expanzních projektů» a neměl na nejvyšší manažerské úrovni takový vliv, který mu byl zjevně přislíben.

Dne 12. prosince 2024 potvrdil Alpine Racing, že Brivio a tým Formule 1 se na konci roku 2023 rozcházejí po vzájemné dohodě. Jako důvod bylo uvedeno, že 59-letý Ital se chtěl věnovat jiným kariérním příležitostem. Bylo veřejným tajemstvím, že jeho srdce nadále bije pro MotoGP.

Nyní je to oficiální: Davide Brivio se vrací do «premier class» závodů na dvou kolech jako šéf týmu Trackhouse Racing Team. V Dauhá se v této roli vrátí do paddocku poprvé. Po současných strojích GP24 pro Miguela Oliveiru je tento krok další známkou toho, jak vážně americká síla bere svůj závazek v MotoGP. Stejně jako v RNF zůstává manažerem týmu Wilco Zeelenberg.

Majitel týmu Justin Marks řekl: „Je neuvěřitelné mít v čele týmu Trackhouse Racing MotoGP někoho Davidova kalibru a zkušeností. Všichni ve společnosti jsme ohromeni jeho nasazením. Od chvíle, kdy jsem Davida potkal, jsem věděl, že by dokonale zapadl do kultury Trackhouse. Vím, že nás povede k velkým věcem na trati i mimo ni.„

“Všechno se to odehrálo velmi rychle v posledních dnech poté, co mě Justin požádal, zda bych podpořil Trackhouse ve výzvě MotoGP," dodal Davide Brivio. „Je vzrušující být součástí tohoto nového projektu a těším se, že Trackhouse lépe poznám a uvidím, co můžeme přinést do MotoGP z úspěšné vize a zkušeností, které tato společnost má z jiných sportů a prostředí. Mohlo by to být skvělé spojení dvou světů.“



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama