Reklama

David Salvador: Z Moto3 do MS-SSP300

Španělský tým Yamaha MS Racing změnil svou sestavu pro letošní Supersport World Championship 300. Novým jezdcem týmu je David Salvador, který po třech letech závodění v Moto3 hledal novou výzvu.

Týmový manažer Felix Garrido původně registroval Brazilce Kevina Fontainhu pro Supersport World Championship 300 začínající 22. března v Barceloně, ale před pár dny španělský týmový šéf potvrdil pro nadcházející sezónu svého krajana Davida Salvadora.

Salvadorovi je 20 let a pochází z Madridu. Pravidelně dosahoval vítězství a umístění na stupních vítězů v Red Bull Rookies Cupu (5 pódiových umístění včetně 2 vítězství) a ve španělském šampionátu Moto3 (celkem 5 pódiových umístění), což mu umožnilo dostat se do mistrovství světa Moto3 v roce 2021. Ale jako nováček a také v roce 2022 Salvador nikdy neskončil na bodech, teprve v roce 2023 jeho talent zazářil, když skončil šestý v Silverstone a sedmý v Austinu. S 31 získanými body zakončil teprve svou třetí sezónu Moto3 na 21. místě.

Dvacetiletý mladík se musel nevyhnutelně přeorientovat a přesunul se do paddocku, který se blíží sériové výrobě. „Jsem velmi motivovaný začít toto nové dobrodružství v prostředí mistrovství světa Superbike a chci ukázat svůj plný potenciál,“ slíbil Salvador. „Co může být lepšího než to udělat s týmem, který má vítěznou atmosféru. Chtěl bych poděkovat Felixovi, Yamaze a všem sponzorům, že mě přijali a věřili mi, že dokážu vytvořit úspěšný projekt. Jsem přesvědčen, že společně dosáhneme mnoha vítězství."

Druhá Yamaha R3 zůstává, jak bylo původně plánováno, v sedle s Michelem Agazzim.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama