Reklama

Další testování už bez Raula Fernandeze

Raul Fernandez už nebude v akci po dva zbývající dny oficiálního testu MotoGP v Sepangu. Jezdec Trackhouse Racing zažívá příliš mnoho nepříjemností kvůli zraněním, která utrpěl při havárii během úvodního dne v úterý.

V úterý ráno v 10:00 místního času se v Sepangu rozsvítila zelená světla pro první test MotoGP v roce 2024. Hned v prvním kole se události pokazily pro úřadujícího mistra světa MotoGP Francesca Bagnaiu a Raula Fernandeze.

Oba havarovali v jedenácté zatáčce na malajském okruhu - pravděpodobně v důsledku stále velmi prašné a špinavé trati. Bagnaiova havárie byla docela nevinná, ale pro Raula Fernandeze to bylo bohužel úplně jiné. Mladý Španěl byl vyhozen ze své Aprilie RS-GP velkým highsiderem a tvrdě dopadl bokem na asfalt. Aby toho nebylo málo, zahořela pak i Aprilia. Po návštěvě zdravotního střediska dostal jezdec Trackhouse Racing povolení znovu řídit, ale brzy se ukázalo, že se to neobešlo bez bolesti.

Fernandez však poté už mnoho kol nenajel, ale po konzultaci s jeho týmem bylo rozhodnuto, že se následně rozhodne pro extra lékařskou prohlídku v nemocnici. Ačkoli nebylo zjištěno žádné vážné zranění, bylo rozhodnuto, že vzhledem k mnoha modřinám v oblasti pánve a kyčle, by bylo nezodpovědné pokračovat v testování zbývající dva dny.

Po Franco Mordellim, který se zranil při havárii během soukromého testu v Portimão, je tak Raul Fernandez druhým jezdcem kubatury MotoGP, který musel kvůli zranění odstoupit z účasti na oficiálním testu MotoGP v Sepangu, prvním testu roku 2024.

Raul Fernandez: „Nejprve bych se chtěl omluvit Aprilii a všem v Trackhouse Racing MotoGP. Dnes ráno v prvním kole jsem kvůli podmínkám na okruhu tvrdě havaroval. Abych řekl pravdu, nečekal jsem to. Ale kvůli té havárii nemohu pokračovat v tomto testu zde v Sepangu. Cítím se opravdu špatně, protože nemáme šanci lépe porozumět novému motoru a naučit se, jak to je. Nyní je pro mě důležité se pořádně zotavit a odpočinout si. Jezdit takhle na motorce pro mě není bezpečné, takže se musím soustředit na zotavení a pokusit se být 100% na katarský test, abych mohl udělat veškerou práci, kterou jsme si zde naplánovali. Ještě jednou se omlouvám Aprilii a týmu."

Raul Ferandez i přes svou havárii v úterý odjel 21 kol. S nejrychlejším časem na kolo 2:00,120 dokončil tento den jako dvacátý druhý a tedy předposlední: 2,451 sekundy za nejrychlejším mužem dne, svým krajanem Jorgem Martinem.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama