Reklama

Comeback MV Agusty s týmem Forward je zatím nereálný

Týmový majitel Forward Racing Giovanni Cuzari by rád závodil v MS-Moto2 se šasím MV-Agusta, ale Kalex své jméno nechce prodat.

Je to hodně trpké, Forward Racing Team od Giovanniho Cuzariho, v roce 2018 v MS-Moto2 s Italem Stefanem Manzim a Brazilcem Ericem Granadem, zřejmě v příští sezóně nepojede se šasím pod názvem MV Agusta.

Jelikož MV Agusta do startu sezóny 2018 není schopna sama postavit vlastní Rolling šasí pro jednotné motory Honda CBR 600RR, tak byl výrobce šasí Kalex dotázán, zda může tento tým nasadit motocykly pod názvem MV Agusta.

MV Agusta si u FIM koupila vlastní konstruktérskou licenci.

To by ostatně nebylo nic nového «pod sluncem»: Taková dohoda se už uskutečnila před několika roky. Italský závodní tým Japan Italy Racing-Team (JiR) majitele Lucy Montirona totiž tři roky závodil s motocykly pod názvem «Motobi», v tu dobu používal motocykly japonské továrny TSR – s jejím souhlasem.

Jelikož tedy Kalex odmítl, tak se musí Forward relativně rychle poohlédnout po jiném existujícím výrobci šasí – tedy buď s firmou Suter, nebo Speed-up, Tech3 či NTS.

Italská továrna nemůže v MS-Moto2 2018 nasadit ani šasí na bázi tříválcového motocyklu F3 675, s kterým závodila MV až do konce roku 2015, neboť v kubatuře Moto2 mohou závodit pouze čistá prototypová šasí.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama