Reklama

Co mají společného Redding a Bautista?

Po sezóně 2018 nenašli Alvaro Bautista a Scott Redding v šampionátu MotoGP žádný tým a tedy stabilní místo na startovním roštu «premier class», a tak museli změnit motocykl té nejvyšší kubatury za superbikový.

Nyní se po dvou letech sešli v šampionátu WorldSBK, kde oba patří k největším hvězdám.

Alvaro Bautista závodil 2010 až 2018 v MotoGP, tři třetí místa jsou jeho nejlepší výsledky. 2019 přestoupil Španěl do MS-Superbike, vyhrál na Ducati celkem 16 závodů a stal se vícemistrem světa.

Scott Redding závodil v královské kubatuře 2014 až 2018, aby odešel do šampionátu britských Superbike, neboť ho jinde nikdo nechtěl. Na Ducati se stal anglickým mistrem a vzápětí byl přetransferován do továrního týmu v mistrovství světa. V současné době je tento Angličan v šampionátu na druhé pozici, tedy má šanci na titul vícemistra světa. Na lídra šampionátu Reu sice ztrácí 51 bodů, ale stejný počet bodů má náskok na třetího Daviese. Celkem 12x stál na stupních vítězů, čtyřikrát na tom nejvyšším.

Bautista a Redding mají hodně společného: Z MotoGP byli už vyřazeni, v MS-Superbike patří k protagonistům. Tedy následují několik svých kolegů, kterým se podobná situace rovněž přihodila, stačí jmenovat jen některé: Max Biaggi, Marco Melandri, Carlos Checa, Sylvain Guintoli, Nicky Hayden...

Ano, MS-Superbike je sice druhá liga, ale sportovní úroveň nelze podceňovat, jen ti nejlepší dokázali být úspěšní i na speciálně vyladěných sériových motocyklech.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama