Reklama

CEV-MSJ a ME ve Valencii: Filip Salač jednou v Top-10

Na okruhu Ricarda Torma v Cheste u Valencie se konal druhý závodní víkend španělského šampionátu CEV-Repsol, zároveň juniorské mistrovství světa Moto3 a také mistrovství Evropy kubatury Moto2.

První závod kubatury Moto3 vyhrál suverénně Sergio Garcia (Honda)s náskokem 4,532 sec, druhý dojel Polesetter Aleix Viu (Honda) a stupně vítězů dokompletoval Jeremy Alcoba (Honda). Top-5 doplnili ještě Raul Fernandez (KTM) a Yuki Kunii (Honda). Pak dojel osamoceně Somkiat Chantra jako šestý a ve velké skupině bojující o 7. místo byl i náš Filip Salač (KTM) a nakonec v ní projel cílem jako třetí, což znamenalo celkově 9. místo v cíli. Škoda toho poněkud špatného postavení na startovním roštu, z 20. pozice se na stupně vítězů útočí hodně špatně.

Ve 2. závodě došlo hned v 1. kole k hrůzostrašně vypadající havárii vítěze prvního nedělního závodu Sergia Garcii. Závod byl okamžitě přerušen vyvěšením červeným vlajek. Restartovaný závod na pouhých 12 kol rozhodl pro sebe Raul Fernandez (KTM), o 3,5 sec později projel cílem Manuel Pagliani (Honda), poslední pódiové umístění si zajistil Ai Ogura (Honda), dále byli odmávnuti Yuki Kunii (Honda), Somkiat Chantra (Honda) a Davide Pizzoli (KTM). Český jezdec Filip Salač cílový šachovnicový praporek ve druhé jízdě bohužel neviděl, když se v 5. kole nacházel na 16. pozici.

V celkovém pořadí vede Raul Fernandez s 58 body. O deset méně má druhý Manuel Pagliani (48) a následují Yuki Kunii (37) a Somkiat Chantra (28). Top-5 kompletuje Sergio Garcia (25). Filip Salač má po třech odjetých závodech 15 bodů a to znamená 14. místo v šampionátu CEV-Repsol.

Třetí závod mistrovství Evropy Moto2 2018 vyhrál dominantním způsobem ex-pilot Grand Prix Jesko Raffin z týmu Swiss Innovative Investors, když do závodu odstartoval z Pole-Position. Polesetter byl stejně jako v Qualifying absolutně suverénní a vyhrál s náskokem 7,2 sec před Edgaram Ponsem (Kalex), stupně vítězů dokompletoval Augusto Fernandez (Suter) a dále byli odmávnuti Héctor Garzo (Tech3), Tommaso Marcon (Speed Up) a Dimas Ekky (Kalex).

V celkovém pořadí má po třech odjetých závodech Raffin náskok 10 bodů (66), druhý je Augusto Fernandez (56) a třetí pak Dimas Ekky (36).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama