Reklama

CEV-Moto3: V Le Mans vyhrál Aleix Viu, 18. Filip Salač

Aleix Viu s motocyklem Honda trumfoval v závodě CEV-Repsol kubatury Moto3, který je zároveň mistrovstvím světa juniorů a který se jel dnes v rámci GP Francie v Le Mans. Čech Filip Salač nedojel v Top-15, takže mistrovské body dnes nezískal.

Španěl Aleix Viu z týmu Marinelli Snipers vyhrál v Le Mans, a bylo to jeho první vítězství v seriálu CEV-Repsol. O 1,6 sec zpět byl odmávnut Raul Fernandez s motocyklem KTM týmu Ángela Nieta. Stupně vítězů dokompletoval Ai Ogura, za ním skončili jeho týmoví kolegové Somkiat Chantra a Yuki Kunii, Top-6 dokompletoval Manuel Pagliani.

Manuel Pagliani sice projel pod šachovnicovým praporkem jako třetí, ale jelikož se během závodu několikrát ocitl za hranicí tratě, tak byl penalizován 3 sekundami a skončil tedy až šestý. Na třetí místo tak postoupil Ai Ogura.

Mimochodem: Stejný trest dostal i Bruno Ieraci a z 11. místa se propadl až na 22.

Aleix Viu získal Pole Position v pátečním Qualifying, v závodě ale zpočátku vedl lídr šampionátu Raul Fernandez, zatímco hned v první šikaně havarovali Celestino Vietti Ramus a Baltus. Fernandez se sice zkoušel od svých konkurentů odpoutat, ale to se mu nepodařilo. Osm jezdců bojovalo o vítězství v závodě, když v polovině závodu převzal vedení Viu a krůček po krůčku zvyšoval svůj náskok.

Český jezdec Filip Salač odstartoval do závodu až z 27. pozice na startovním roštu a v cíli byl odmávnut na 18. místě, tedy uprostřed velké skupiny, kterou dovedl do cíle jako devátý Jeremy Alcoba a uzavíral ji jako 24. Andreas Perez.

V celkovém pořadí vede Raul Fernandez se 78 body před Manuelem Paglianim s 58 a Aleix Viu má 49. Čech Filip Salač se ziskem 15 bodů ze čtyř závodů na 13. místě.

Příští závodní víkend tohoto šampionátu se koná 9. a 10. června v Barceloně.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama