Reklama

Can Öncü získal v Assenu double, Salač bohužel nezávodil

Teprve druhým letošním závodem Red Bull Rookies Cupu pokračoval letošní seriál této závodní série pro mladé talenty, bohužel kvůli zranění se nezúčastnil český jezdec Filip Salač a nestartoval ze stejného důvodu ani druhý jezdec průběžné klasifikace Ai Ogura.

Této situace naplno využil teprve 13-letý Turek Can Öncü, který vyhrál oba dva nizozemské závody.

Can Öncü si zajistil Pole-Position a z nejlepšího místa na startovním roštu vyhrál i první závod v Red Bull MotoGP Rookies Cupu. Jeho dvojče Deniz byl odmávnut na P11, oba dva jedou letos poprvé tento seriál. Druhý skončil Japonec Kazuki Masaki, třetí pak celkový lídr Aleix Viu. Němec Matthias Meggle obsadil P4 a Top-5 dokompletoval Rory Skinner.

Druhý závod za deště vyhrál v neděli opět - s náskokem 1,5 sec - Can Öncü, druhý projel cílem vedoucí jezdec klasifikace Aleix Viu, se ztrátou 4,0 sec byl jako třetí odmávnut Kazuki Masaki - závod byl kvůli hrozícímu dešti zkrácen ze 16 na 14 kol. Steward Garcia a Deniz Öncü dokompletovali Top-5.

Alex Viu vede šampionát se ziskem 72 bodů, druhý je už Can Öncü (66), následují Kazuki Masaki (63), Rory Skinner (43) a Omar Bonoli (37). Zranění Filip Salač a Ai Ogura jsou společně na P6.

Další dva závody Red Bull Rookies Cupu se konají už příští víkend na Sachsenringu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama