Reklama

BSB v Knockhillu: Bez Matěje Smrže, místo něho Wainwright

Matějova premiérová sezóna v BSB Superbike není rozhodně vůbec šťastná. Začátek sezóny 2016 nestihl kvůli zranění a ani v současné době to nevypadá vůbec nadějně, ba naopak.

Po těžkém pádu při testech v Doningtonu si poranil hlavu s krvácením do mozku. Start na prvním závodě tak nepřicházel vůbec v úvahu. Po necelém měsíci v Oulton Parku znovu upadl v třetím volném tréninku a opět utrpěl úder do hlavy. Do závodu nemohl nastoupit. Tři týdny se věnoval rekonvalescenci a připravoval se na Brands Hatch. Oba závody odjel bez komplikací, ale chyběla mu sebejistota. Dva týdny poté se na testech v Knockhillu objevily zdravotní komplikace spojené s předešlými pády a Matěj musel do nemocnice na pozorování. Žádné vážné poškození se sice nepotvrdilo, ale lékařský tým Matějovi doporučil doléčení. Po dohodě s týmem a lékařskou komisí BSB Matěj zůstává v domácím léčení.

„Je mi to vážně líto a štve mě to, hlavně kvůli partnerům, fanouškům a týmu! Moc jsem chtěl jet, ale už vím, že nastoupit do závodů tak brzo po dvou pádech, nebylo dobré rozhodnutí. Lékaři mi doporučili návrat domů. Mám dokonce úplný zákaz sportování a mám dodržovat maximální klid. Rekonvalescence je nezbytně nutná a bude delší, než jsem plánoval. V této chvíli není jisté, kdy se do BSB vrátím“., říká na svém facebooku 31letý český jezdec.

Tým Lloyd & Jones/PR Racing manažera Johna Jamesona už ohlásil náhradu za Matěje Smrže. Je jím 26letý Brit Josh Wainwright, který doposud jezdil Superstock 1000 v týmu Fast Van Hire Kawasaki Racing.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama