Reklama

BSB: Andy Reid místo Davide Giugliana, a ten nazpět do WorldSBK?

V týmu Tyco BMW nahradí 23-letý Andy Reid italského jezdce 27-letého Davide Giugliana od příštího závodního víkendu v Snettertonu.

Angažování 23-letého Reida je prolomením tradice, že týmoví šéfové nechtěli mladé jezdce do svých týmů BSB vůbec vzít pod smlouvu. Ovšem nejnovější úspěchy Luke Mosseyho, který vede tabulku šampionátu BSB, nebo Jake Dixona, dvojnásobného vítěze z Knockhillu, tento názor zřejmě změnily.

Andy Reid je pilotem britského šampionátu SSP, vloni třeba startoval s «wild card» v šampionátu WorldSSP a nyní testoval Reid Tyco BMW S 1000 RR v Kirkistownu a jeho časy byly tak skvělé, že mu byla nabídnuta smlouva jako týmového kolegy Christiana Iddona. «Speedy Reidy» vyhrál v britském šampionátu Superstock-600 a v britském mistrovství Supersport-600 už celkem 5 závodů.

Na zahraničních webech se objevily dokonce fámy, že Davide Giugliano bude závodit v šampionátu WorldSBK v týmu Althea BMW majitele Genesia Bevilacquy a to místo Raffaela De Rosy. Ten jak jistě pozorní čtenáři našeho webu dobře vědí, po třetím závodě v Aragónu vystřídal Markuse Reiterbergera. Ovšem italský šampion STK 1000 z loňského roku zatím zůstal za očekáváním a jeho nejlepší výsledek byl naposled v Misanu: Umístění 10 a 7 bylo možné ale především díky řadě pádů a vypadnutí jezdců kvůli defektům.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama