Reklama

Aron Canet 2020 do Moto2

Aron Canet z týmu Max Racing Team se prohnal jako bouře na Sachsenringu z 22. místa na startovním roštu na 3. místo v cíli. 2020 bude závodit v MS-Moto2. Možná dokonce v týmu Red Bull KTM Ajo.

V letech 2017 a 2018 začal finský majitel týmu projekt KTM v Moto2 se dvěma piloty: Miguelem Oliveirou a Bradem Binderem, kteří v loňském roce vyhráli tři závody Grand Prix a v tabulce MS jim patřila pozice 2 a 3. V letošním roce nastoupil tým Red Bull KTM Ajo v MS- Moto2 s piloty Bradem Binderem a Rookiem Jorge Martinem, který 2018 s motocyklem Honda vyhrál MS-Moto3 a byl jako první odmávnut v osmi závodech Grand prix.

Jihoafričan Brad Binder (23) ale postoupí do kubatury MotoGP a 2020 pojede v královské kubatuře v týmu Red Bull KTM-Tech3, jako týmový kolega Oliveiry.

Tím se u Aja uvolní místo vedle Jorge Martina. Vypadá to, že by toto místo mohl zaujmout 19-letý Španěl Aron Canet, který až do GP na Sachsenringu v týmu Max Racing vedl s motocyklem KTM šampionát MS-Moto3.

Čtyřnásobný vítěz GP Canet jednal v Hohenstein-Ernstthalu s KTM a s Ajem. Pit Beirer, Motorsport-Direktor z KTM, to potvrdil: „Ano, Aron Canet je absolutní kandidát pro náš tým v MS-Moto2. Vždyť před závodem GP na Sachsenringu byl lídrem MS-Moto3...“.

Po vítězství Lorenzo Dalla Porty na Sachsenringu a druhým místem Marcose Ramireze (oba Leopard Honda), je nyní Canet v MS druhý o 2 body za Dalla Portou.

Týmový majitel Peter Öttl: „My jsme si vždy uvědomovali, že Arona Caneta po jedné sezóně ztratíme směrem Moto2.“

V týmu Red Bull Tech3-Moto2-KTM by místo dvojice Marco Bezzecchi a Philipp Öttl mohli jet 2020 Marco Bezzecchi a Hafizh Syahrin. A pokud by odešel Syahrin k týmu Petronas do Moto2, tak by tam bylo ještě jedno místo volné.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama