Reklama

Althea Racing: Dvě Ducati, dva noví jezdci

Team Althea Ducati Racing v šampionátu MS-Supersport bude v sezóně 2024 závodit se dvěma jezdci - místo letošního jednoho, kterými budou Ital Niccolo Antonelli a Polák Piotr Biesierski.

Díky novým pravidlům v prostřední kubatuře šampionátu motocyklů co nejvíce podobných těm sériovým, přešel týmový šéf Althea Racing Genesio Bevilacqua k motocyklům Ducati V2. V roce 2022 dokázal jeho jezdec Federico Caricasulo obsadit celkově umístění v Top-5, letos pak skončil stejný jezdec celkově na čtvrtém místě - jedno vítězství a celkově 7 umístění na stupních vítězů.

Nyní po sezóně odešel Ital Caricasulo do MotoZoo Racing (jeho týmovým kolegou bude Luke Power) a tak musel Bevilacqua hledat nového jezdce: A protože svůj tým rozšířil na dva piloty, tak kromě Antonelliho ještě i o jednoho (tedy platícího)...

Novými jezdci budou dva Rookies kubatury WorldSSP přicházející z Moto2: 27-letý Ital Niccolo Antonelli má na svém kontě během svých 164 startů v MS-Moto3 v letech 2012 až 2021 čtyři vítězství a 9x získal Pole-Position; 2022 absolvoval hodně neúspěšnou sezónu v MS-Moto2, letos pak závodil v šampionátu Moto2 FIM European Championship a skončil celkově 11. s jedním získaným pódiem.

Úplně nepopsaným listem je potom 22-letý Polák (žijící ovšem ve Španělsku) Piotr Biesiekirski. Toho známe ze šampionátu MS-Moto2, kde se pokoušel - většinou neúspěšně - o starty s wild card nebo jako náhradník v týmech holandského RW Racing GP nebo španělského Pertamina Mandalika SAG..

Tým se bude jmenovat «Ecosantagata Althea Racing Team» a jezdecký debut s motocykly Ducati V2 absolvovali dnes při testu na okruhu Vallelunga.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama