Reklama

Alpe Adria - Slovakia Ring: Vítězství Práška, Haniky a Filly

Na Slovakia Ringu pokračoval v rámci šampionátu EWC rovněž Alpe Adria Championship. Jely se opět dva závody, a vyhráli zde i čeští jezdci: Michal Prášek dokonce získal double v STK 1000, a dále trumfovali Karel Hanika a Michal Filla v závodech královské kubatury SBK.

Pro trojnásobném vyvěšení červených vlajek vyhrál sprintérský závod SBK na pouhá 4 kola Karel Hanika časem 8:27.828 min. Druhý byl odmávnut se ztrátou 3.256 další Čech Michal Filla a jako třetí lídr šampionátu Pawel Szkopek z Polska. Protože Češi tento šampionát totálně «vypustili», tak na startu byl už pouze Richard Balcar a ten dojel na P13.

Ve druhém závodě se stal vítězem Michal Filla, který 7 kol absolvoval za 16:18.039, se ztrátou 3.156 byl jako druhý v cíli odmávnut Karel Hanika a stupně vítězů dokompletoval Rakušan Andreas Gangl. Richard Balcar si zopakoval výsledek z prvního závodu SBK.

V šampionátu vede Hanika se ziskem 77 bodů, druhý je Filla (70) a třetí Pawel Szkopek (65). Richard Balcar je na 14. místě (13).

Pro Karla Haniku to byl ostatně hodně tvrdý závodní víkend: Šampionát EWC a jeho 8 Hours a Alpe Adria Championship.

Double v kubatuře Superstock1000 oslavil na Slovakiaringu obhájce titulu Michal Prášek. Ten vyhrál první závod časem 14:54.156. První závod za ním skončil Bartlomiej Wiczynski (+7.564), třetí se umístil Michal Šembera (+9.283). Rakušan Hannes Zemsauer obsadil místo čtvrté, Slovák Tomáš Svitok dokompletoval Top-5.

Nedělní druhý - ovšem deštivý závod - vyhrál opět Michal Prášek časem 16:59.546, za ním skončil jako druhý Thomas Diesenhofer (+5.361) a stupně vítězů dokompletoval Bartlomiej Wiczinsky (+12.292). Nestartovali Michal Šembera, Ladislav Chmelík nebo Tomáš Svitok.

V šampionátu je lídrem Wiczinsky (90 bodů), druhý je Michal Prášek (79) a třetí Michal Šembera (38).

O ostatních kubaturách neinformujeme z jednoho prostého důvodu: Nestartovali zde žádní Češi, ačkoliv Slovakia Ring není zas tak od České republiky moc vzdálený, ale jména vítězů jako jsou vítězové Gerold Jun Gesslbauer a Martin Vugrinec (Superstock600), nebo Sebastian Zielinski - vítězný double (Supersport/Moto2) či dokonce Renzo Fereira a Daniel Blin (Stocksport300) našim čtenářům zřejmě nic neříkají.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama