Reklama

Alain Bronec (CIP KTM): Zatím bez pilotů na sezónu 2019

Majitel týmu CIP-Moto3-KTM Alain Bronec samozřejmě stále ještě doufá na dobré výsledky Johna McPheeho, ale na sezónu 2019 si musí hledat dva nové piloty.

Francouzský tým CIP-Green-Power ex-pilota MS 125 ccm Alaina Broneca v této sezóně - po 3 hubených a problematických letech s motocykly Mahindra přestoupil na KTM - a začal sezónu 2018 s piloty Johnem McPheemem a Makarem Yourchenkem.

Se Skotem Johnem McPheemem doufal Bronec v pódiová umístění, ale první letošní závody Grand Prix byly hodně problematické a zásluhou nepříliš kvalitních týmových techniků od CIPu.

A také jezdecké složení se změnilo: Od GP Assenu vystřídal Ukrajince Yourchenka - sponzorské příspěvky totiž platil opožděně - 16-letý Ital Stefano Nepa. Ten ale o svých jezdeckých kvalitách příliš nepřesvědčil, když nejlépe dojel na Sachsenringu jako 21.

Mimochodem: Makar Yourchenko nyní závodí v šampionátu CEV-Repsol Moto3 jako týmový kolega mistra světa Supersport 300 Marca Garcii u Maxe Biaggiho s motocyklem KTM v Max Racing Teamu.

24-letý Skot John McPhee, vítěz z Brna 2016 s Peugeotem za tým Prüstel GP, sice skončil na Sachsenringu jako třetí a v Barceloně v Top-4, ale častokrát v boji o pódiová umístění také havaroval a proto je v šampionátu před domácím závodem v Silverstone až 15.

Ovšem John McPhee (ve 110 odjetých závodech Grand Prix 125 ccm/Moto3 získal 6 pódiových umístění) - po Kornfeilovi a Antonellim třetí nejzkušenější jezdec kubatury Moto3 - podepsal na sezónu 2019 smlouvu s malajským týmem Petronas-Sprinta-Honda a tak je Bronec zatím bez jezdců na rok 2019.

Foto: Josef Fait



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama