Reklama

Abraham: Dva piloti chtěli zaplatit víc než já

O Karlu Abrahamovi se traduje, že v MotoGP závodí jen proto, že je schopen si své místo v «premier class» zaplatit sponzorskými penězi. On sám to v rozhovoru pro Paddock-gp.com sice nepopírá, ale také dodává následující vysvětlení:

V současné době závodí český pilot v týmu Nieto Racing, který zmizí na konci této sezóny ze startovního roštu, neboť svá dvě místa na startovním roštu přenechal novému týmu Yamaha Petronas SIC.

Karel Abraham tak bude příští rok jedním ze dvou jezdců Avintia Ducati, když druhým je Španěl Tito Rabat. Abraham podepsal smlouvu na dva roky, a vystřídá tak Belgičana Xaviera Simeona.

Abraham ale zdůrazňuje, že „nalezení místa nebylo snadné“. A dále podotýká: „Mnoho lidí říká o mně špatné věci na internetu, že jsme za místo na startovním roštu zaplatili“

„Abych byl upřímný, museli jsme samozřejmě přinést nějaké peníze. Ale všichni ostatní se chystali přinést stejné peníze. Ve skutečnosti se dva z nich, kteří se o toto místo zajímali, chystali přinést víc peněz do Avintie, než já a mí sponzoři. Ale tým se rozhodl společně s Ducati, že vezmou mě a mohu říct, že toto rozhodnutí není o penězích.“, zdůrazňuje závěrem brněnský jezdec.

Zdroj: www.paddock-gp.com



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama