Reklama

Zrušení závodů M ČR na Slovensku

Komise silničních závodů motocyklů při Autoklubu České republiky musí bohužel zrušit poslední závody letošní sezóny. Ty se měly odjet na Slovakiaringu, ale opět do hry vstoupila opatřením kvůli šíření Covid-19.

Letošní závodní motocyklová sezóna byla značně ovlivněna nejrůznějšími opatřeními, která přišla s šířením Covid-19. Start sezóny byl odložen a během posledních měsíců se odjelo několik závodů v omezeném kalendáři. Bohužel další zpřísňující se podmínky negativně ovlivnily i konec sezóny. Poslední závody na Slovensku musela komise silničních závodů motocyklů (SZM) zrušit.

Na první říjnový víkend od 2. do 4. 10. 2020 je plánovaná Cena Slovenska, kterou pořádá SMF. Při té se měly díky vzájemné spolupráci AČR a SFM odjet poslední letošní závody mezinárodních mistrovství Miniracingu, na závodních okruzích a na přírodních okruzích. Všichni se proto těšili na velké finále, při kterém se mohla sejít značná konkurence nejrůznějších tříd. Bohužel do hry vstupují vládní opatření a to, že je Česká republika od pátku 18. 9. 2020 na červeném seznamu Slovenské republiky. Osoby přijíždějící z ČR se musí prokázat negativním testem RT-PCR na onemocnění Covid-19 ne starším 72 hodin nebo se registrovat prostřednictvím formuláře e-hranice a nastoupit domácí karanténu a nejdříve 5. den se nechat otestovat.

Matěj Smrž - předseda komise SZM: „Po návratu ze Španělska z WSBK jsem od pondělí neřešil nic jiného, ale bohužel jsme museli rozhodnout tak, jak si málokdo přál. Snažil jsem se společně s členy komise najít řešení, ale to prostě v této chvíli neexistuje a rozhodně si nemůžeme dovolit vystavovat naše závodníky a jejich doprovody nebezpečí, nepříjemným a nákladným testům a nebo tomu riziku, že budou nuceni zůstat v karanténě na jedné či druhé straně, jelikož všichni chodíme do práce a děti do škol. Cena Slovenska se zřejmě pojede, ale my jako komise SZM musíme zrušit poslední závod MMČR Miniracingu, poslední závod MMČR SZM na závodních okruzích a MMČR/PČR SZM na přírodních okruzích na Slovakiaringu při Ceně Slovenska. Konečné výsledky všech disciplín a jejich vyhlášení budeme řešit v následujících dnech a všechny účastníky budeme informovat. Rád bych poděkoval všem jezdcům, týmům, rodičům a pořadatelům závodů za letošní rok. Ať tak či onak, každý z nás pro silniční motorky dělá co umí, může a jeho čas a možnosti mu dovolí. Nikdo z nás si jistě nepředstavoval podobnou sezónu a já si přeji jen jediné, ať už je to brzy za námi…!“

Faktem je, že se závody na SlovakiaRingu budou normálně konat, jen se nebudou počítat do mistrovství ČR.

Co je ale daleko zarážející a rozhodně to neslouží ke cti Autoklubu ČR, respektive její silniční komisi, že se ani jeden ze závodů M ČR nekonal 2020 v Brně nebo v Mostě, naopak CAMS dokázala na Masarykově okruhu uspořádat dokonce dva závody v rámci šampionátu přírodních okruhů.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama